Àngela Vallès, Pitus Fernández, Conxa Juanola, Pau Carrió y Laura Pons, aquest dijous | Gemma Andreu

TW
0

«El muntatge ‘Reines’ de Shakespeare sorgeix de la voluntat de generar, des de Menorca, un producte teatral de qualitat que aplegui tot de valors artístics i culturals». Així es presenta l’obra que aquest dissabte s’estrena al Teatre Principal de Maó a les 20 hores, i que aquest dijous va ser donada a conèixer per part de les autoritats municipals i els participants en aquesta creació.

Una obra coproduïda per La Clota Companyia de Teatre, el Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó, amb dramatúrgia de Pau Carrió, direcció de Pitus Fernández i la interpretació de quatre actrius: Queralt Albinyana (Cleopatra), Enka Alonso (Lady Macbeth), Lydia Sánchez (Titània) i Laura Pons (Margaret d’Anjou), a les quals acompanya Ícar Toset (pròleg).

La producció de l’obra explica al seu dossier de presentació que «per una raó difícil d’aclarir, les Reines de Shakespeare Cleopatra, Lady Macbeth, Titània i Margaret d’Anjou surten —o fugen— de les seves respectives obres i es troben en un mateix escenari, un poc tronat. La tria de Shakespeare no és casual. Dramaturg universal, gran entre els grans i sempre vigent, inspira la possibilitat d’aprofundir en les relacions de poder, a partir de quatre vides femenines marcades per relacions tòxiques, d’alt voltatgee, que acaben amb elles o en treuen la part més retorçada. Descontextualitzades, desubicades, però juntes comparteixen moments delirants i alhora de mútua comprensió».