Joan Seguí és graduat per a l’Escola Superior de Música de Catalunya. | A BOFILL

TW
0

L’organista Joan Seguí Mercadal ha aconseguit per unanimitat el primer premi del II Concurs Nacional d’Orgue Francisco Salinas, que va tenir lloc el passat cap de setmana a la capella de San Enrique de la Catedral de Burgos i a l’església de La Merced.

Aquest concurs nacional ha estat organitzat per la Fundación del VIII Centenario de la Catedral de Burgos i l’Ajuntament de la ciutat i ha comptat amb un prestigiós jurat presidit per Juan de la Rubia, organista titular de la Sagrada Família.

Joan Seguí, nascut a Barcelona però de família menorquina, ha estat guardonat amb un concert dins la programació de l’Instituto Municipal de Cultura (IMC), valorat amb un caixet de 3.000 euros, i un altre dins el cicle d’estiu d’Adeco-Camino de Santiago per 600 euros. Així mateix, el jurat l’ha proposat per un altre concert dins un cicle en catedrals que organitza el Centro Nacional de Difusión Musical.

La segona edició del concurs nacional va comptar amb la participació de cinc músics, d’entre 24 i 30 anys: el bilbaí Iñigo de Peque Leoz, el madrileny Víctor Manuel Baena de la Torre, el barcelonès Aarón Ribas Zorrilla, la saragossana Ana Mínguez Abad i Joan Seguí. A la Catedral de Burgos, els participants van interpretar amb un orgue barroc un repertori de música ibèrica del segle XVI al XVIII i una peça d’Antonio de Cabezón; ensoldemà, a l’església de La Merced, van interpretar un repertori europeu per a orgue del segle XIX al XXI

Primer disc
Joan Seguí va estudiar a l’Escolania de Montserrat, al Conservatori del Liceu, l’ESMuC, la Universitat de les Arts de Berlín i a Stuttgart. En breu, publicarà el seu primer disc en solitari i, a més, ha estat guanyador del concurs «El primer palau» i del Concurs Nacional de Joves Organistes.