Maite Mira va aconseguir implicar el públic en la seva proposta de joc on cada un tenia unes característiques i unes habilitats per assolir una missió

TW
0

Maite Mira Sempere (Alacant, 2000) ha guanyat el concurs Beca Talaiòtica 2020 amb la seva proposta de visita titulada «206 a.n.e.: Un dia a So na Caçana», una mena de joc de rol on el públic esdevé integrant d’una comunitat que habita el poblat prehistòric.

La guanyadora del concurs expressava aquest dissabte la seva satisfacció per l’obtenció de la Beca Talaiòtica, una iniciativa que considera «molt original» i amb la qual «vaig gaudir des del minut u, ha estat un plaer només pel fet de participar».

La Beca Talaiòtica és una iniciativa dels Amics del Museu de Menorca, adreçada a estudiants d’entre 16 i 25 anys, amb l’objectiu de donar visibilitat al talent jove, al mateix temps que es reivindica el valor inspirador del paisatge i es promociona entre els joves la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. Té el suport de la conselleria de Cultura i la col·laboració d’Injove, l’Escola d’Arts de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

El premi és per a la proposta de Maite Mira, una estudiant del doble grau en Economia i Història a la Universidad Rey Juan Carlos, de Madrid, que proposà una recreació de com devia ser la vida al jaciment de So na Caçana. «Volia que fos una visita molt participativa i original, perquè la gent pogués aprendre a mesura que es ficava en els papers d’uns personatges», i fugint així de la fórmula habitual del guia que il·lustra.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 07 de febrero en Kiosko y Más