Josefina Salord Ripoll | Gemma Andreu

TW
6

El plenari del Consell insular aprovarà aquest mes la concessió a la filòloga Josefina Salord i Ripoll del Premi Maria Lluïsa-Taula d’Or 2021. Aquest guardó reconeix «la seva contribució a la investigació i difusió de la literatura i les èpoques de Menorca poc conegudes», segons assenyala la proposta exposada ahir a la Comissió Informativa de Cultura.

Diferents entitats, associacions i institucions han proposat dins el termini previst un total de set propostes que han estat estudiades i informades pels tècnics del Departament de Cultura, Educació i Esports. En aquest sentit, el conseller Miquel À. Maria assegura que, si bé totes les propostes són mereixedores del guardó, s’ha decantat per la candidatura de Josefina Salord presentada per l’Ajuntament de Ciutadella, en considerar la trajectòria i l’aportació de la filòloga al coneixement i difusió de la cultura de Menorca.

A més, Maria apunta que s’ha tingut en compte que fa uns mesos l’IME havia proposat la candidatura de Josefina Salord als Premis Ramon Llull de la CAIB, premi que no es va concedir a cap dels candidats presentats, donat que el Govern va optar per una concessió especial als serveis essencials de Balears a causa de la crisi de la covid-19.

Trajectòria

Josefina Salord (Ciutadella, 1955) és llicenciada en filologia romànica (1978) i filologia catalana (1980) per la Universitat de Barcelona, a més de catedràtica de Batxillerat de llengua i literatures catalanes en 1980. Membre fundadora de l’IME, cap de la Secció de Llengua i Literatura, presidenta del Consell Científic i coordinadora científica de l’Institut. Ha investigat els moviments i les principals figures de la Il·lustració, la Renaixença i el Nou-cents.