El Consell concedeix el premi Maria Lluïsa Serra 2021 a Fina Salord

|

Valorar:
Josefina Salord Ripoll

Josefina Salord Ripoll

Gemma Andreu

El plenari del Consell insular aprovarà aquest mes la concessió a la filòloga Josefina Salord i Ripoll del Premi Maria Lluïsa-Taula d’Or 2021. Aquest guardó reconeix «la seva contribució a la investigació i difusió de la literatura i les èpoques de Menorca poc conegudes», segons assenyala la proposta exposada ahir a la Comissió Informativa de Cultura.

Diferents entitats, associacions i institucions han proposat dins el termini previst un total de set propostes que han estat estudiades i informades pels tècnics del Departament de Cultura, Educació i Esports. En aquest sentit, el conseller Miquel À. Maria assegura que, si bé totes les propostes són mereixedores del guardó, s’ha decantat per la candidatura de Josefina Salord presentada per l’Ajuntament de Ciutadella, en considerar la trajectòria i l’aportació de la filòloga al coneixement i difusió de la cultura de Menorca.

A més, Maria apunta que s’ha tingut en compte que fa uns mesos l’IME havia proposat la candidatura de Josefina Salord als Premis Ramon Llull de la CAIB, premi que no es va concedir a cap dels candidats presentats, donat que el Govern va optar per una concessió especial als serveis essencials de Balears a causa de la crisi de la covid-19.

Trajectòria

Josefina Salord (Ciutadella, 1955) és llicenciada en filologia romànica (1978) i filologia catalana (1980) per la Universitat de Barcelona, a més de catedràtica de Batxillerat de llengua i literatures catalanes en 1980. Membre fundadora de l’IME, cap de la Secció de Llengua i Literatura, presidenta del Consell Científic i coordinadora científica de l’Institut. Ha investigat els moviments i les principals figures de la Il·lustració, la Renaixença i el Nou-cents.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Lina
Hace 7 días

enhorabona!!!

Valoración:0menosmas

Ummagumma
Hace 7 días

I na Francina ja ha donat permís per fer això? Ho dic res més perquè com que mana ella...

Valoración:5menosmas

Biel
Hace 7 días

Nepotisme progre, per variar. Mai mes!

Valoración:15menosmas

Menorkinus
Hace 7 días

Todo queda en casa, com sempre.

Valoración:14menosmas

Indignado
Hace 7 días

Mi más sincera enhorabuena.

Valoración:-10menosmas

Criticón
Hace 7 días

O sea, que como no le dieron el Ramón Llull, ahora le conceden un premio de consolación...Enchufe y politiqueo de bajo nivel.

Valoración:20menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1