Les menorquines, durant el lliurament del premi, a Barcelona

TW
0

Les germanes Laia i Aura Foguet i la seva jove companyia La Viciosa, han estat guardonades amb el Premi NovaVeu, als XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, per l’obra «Alhayat, o la suma dels dies».

Les menorquines van rebre el premi durant l’acte celebrat aquest dilluns a La Villarroel, a Barcelona. Una distinció que, com apunta Aura Foguet, esdevé una «gran il·lusió i una empenta per continuar fent feina». I és que aquest reconeixement premia l’esforç i la qualitat del primer muntatge teatral de la companyia que crearen a finals de 2019.

«És el primer espectacle que cream amb la nostra companyia, i esteim molt contentes dels resultats obtinguts». I és que «quan vam estrenar al teatre del Maldà, vam exhaurir les entrades quasi tots els dies de funció, durant quatre setmanes».

Aquella bona rebuda es va traduir en una reprogramació de l’obra, encara que es va veure interrompuda pel confinament. «Ara, ens han dit que volem que fem una tercera temporada», exposa la menor de les Foguet.

«Alhayat, o la suma dels dies» és un projecte que neix després que el 2016, Laia i Aura, juntament amb una de les dues actrius protagonistes, Georgina Latre, viatgessin al camp de refugiats de Lagadikia (Grècia). «A l’obra explicam la història dels camps de refugiats i la relació que sorgeix entre una voluntària de Barcelona i dos germans refugiats sirians». I a través d’aquests personatges, sorgeix la «cultura com a motor de canvi, en uns camps on el temps no passa i sobre què passa quan no passa res».

Escrit per les germanes i dirigit per Aura Foguet, el muntatge es podrà veure a Menorca, a l’estiu. «Estem molt contentes de poder mostrar l’obra» a l’Illa, concretament, el 2 de juliol al Teatre Principal, i l’endemà, al Teatre des Born.