El conseller balear de Cultura, Miquel Company, amb el gerent de la Simfònica, Pere Malondra, i el director titular Pablo Mielgo | CAIB

TW
0

L’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà aquest estiu «Estius Simfònics», un ciclce de nou concerts que tindrà lloc al pati de la Misericòrdia de Palma. Entre aquests concerts destaquen els que retran homenatge a Amics de s’Òpera de Maó i a Joan Pons, segons va explicar aquest dilluns el conseller balear de Cultura, Miquel Company, que va presentar el cicle juntament amb el gerent de la Simfònica, Pere Malondra, i el director titular Pablo Mielgo.

El dia 30 de juny es celebrarà el concert líric en commemoració del 50è aniversari de la creació de l’associació Amics de s’Òpera de Maó, que organitza la temporada d’òpera al Teatre Principal de la ciutat.

Per altra banda, el dia 4 d’agost s’oferirà un altre concert líric per a la celebració del 75è aniversari del ciutadellenc Joan Pons, un dels principals barítons dramàtics d’arreu del món, amb la soprano sud-africana Pretty Yende.

El cicle de concerts «Estius Simfònics» també inclou altres dos concerts lírics, amb l’actuació dels Solistes del Festival de Salzburg (6 de juliol), amb Tamara Bounazou, Carmen Artaza, Marvic Monreal, Josh Iovell, Domen Krizaj i Peter Kellner; i la dels Solistes de l’Òpera d’Hamburg (10 d’agost).

El repertori musical d’aquestes quatre vetllades està fomat per àries d’«El barbero de Sevilla», «Turandot», «Rigoletto», «Don Carlo», «L’Elisir d’amore», «Candide» i «Les noces de Figaro», entre altres.

La resta de la programació compta amb unes actuacions diverses, com l’oboista solista i director Lucas Macías (15 de juliol), intrpretant el concert per a piano i orquestra núm. 19 de Mozart; i també la proposta «Un somni sense violí» (22 de juliol ), en la qual la Simfònica inerpretarà peces de L. Spohr, J. Rodrigo i J. Bramhs. Els concerts comptaran amb la direcció de Joji Hattori i del director titular de la Simfònica Pablo Mielgo.

La Simfònica posarà a la venda dos tipus d’abonament, sense comptar el de presentació: de vuit i quatre concerts amb un preu de 200 i 100 euros, respectivament. Les entrades individuals tindran un preu de 30 euros. Abonament i entrades es podran adquirir a través de la web de la Simfònica al llarg d’aquesta setmana o presencialment a les oficines de la Simfònica.