Llorens pintà el quadre el 15 de maig, al Claustre.

TW
0

Dijous capvespre, un home es va endur un dels sis quadres que configuraven l’exposició «Amb ulls de dona», que s’ha pogut veure les darreres setmanes al Claustre del Carme, de Maó. Es tracta de l’obra titulada «L’ocàs i la dona», realitzada per l’artista Ana Llorens, com a homenatge a la dona palestina i el conflicte israelià i palestí.

El robatori de la pintura es va produir just el dia abans que es clausurés la mostra. Llorens tenia previst recollir-la divendres, però qualcú es va anticipar.

L’artista ha exposat els fets a les xarxes socials, abans de plantejar-se posar una denúncia. «Vull evitar-ho, preferesc fer-ho públic, perquè la persona que s’ha enduit el quadre s’ho pugui repensar i el pugui tornar». I és que, com afegia la ciutadellenca, «les càmeres de seguretat des Claustre van gravar el moment en què aquesta persona el va despenjar i se’l va endur, caminant».

Sospites a part, el robatori ha sorprès la pintora, fins al punt que té curiositat per saber el motiu del robatori. «Vull pensar que ha estat perquè el quadre li ha agradat molt», diu, confiada que podrà tornar a veure la seva obra.