Els valencians de Plaer de ma vida

TW
0

Joventuts Musicals de Maó va presentar aquest dimarts a la nit el XLVIII Festival de Música de Maó, esdeveniment que tindrà lloc del 10 de juliol al 17 d’agost i que serveix per a recuperar, després del parèntesi del passat estiu, la programació habitual de l’entitat. Un programa amb set actuacions, que enceta l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i que combina la presència d’artistes locals amb formacions vingudes de fora.

El programa del festival per aquest 2021 va tenir lloc al teatre de l’Orfeó Maonès, en un acte que va incloure el concert «Joveníssims», amb la participació d’Helena Blanco (violí), Cristòfol Romaguera (baríton), Pau Sintes (recitador) i M. Victòria Cortès (piano).

Lluís Sintes presentà el que serà el seu darrer programa com a president de Joventuts Musicals de Maó, càrrec que abandonarà després de l’estiu. A més de detallar les actuacions que configuren la programació, presentà també la imatge que il·lustra l’edició d’enguany del festival, amb una instantània del fotògraf maonès Fernando Sanjuan.

Quant als concerts, tots ells tindran lloc a les 21 hores, i es duran a terme en tres escenaris, el Teatre Principal, l’Orfeó Maonès i el Claustre del Museu de Menorca.

Concerts

L’OCIM i el reputat violinista vigatà Joel Bardolet seran els encarregats d’encetar el festival amb un espectacle que duu per títol «Crida! El sentiment com a font d’inspiració», en el que sonaran obres de Martin Kraus, F. Schubert o J. Haydn.

Després de protagonitzar amb gran èxit el concert commemoratiu del 60 aniversari de Joventuts Musicals de Maó, el gener de 2019, tornarà a Menorca el quartet vocal de Metropolitan Union, en aquest cas al Claustre de Sant Francesc.

La presència d’artistes menorquins es concreta amb la figura de Kiev Portella, que compartirà escenari amb el madrileny Cuarteto Leonor; de Juanjo Mercadal, primer clarinet de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, que actuarà juntament amb el seu fill i també clarinet Ionas Mercadal, i amb el pianista Nino Gurevich; i la violinista alaiorenca Assumpta Pons i el ballarí Joan Taltavull, que oferiran el concert de clausura juntament amb el pianista Claudio Constantini i la violoncel·lista Mireya Peñarroja.

Cal destacar com una de les cites estrella el concert teatralitzat de «Lítica», de Lucia Pietrelli, guardonat amb el Premi Lletra d’Or 2020. Dirigit per Toti Fuster comptarà amb la gran actriu catalana Mercè Sampietro, la soprano Margarita Rodríguez i la pianista M. Victòria Cortès. Així mateix, el 3 d’agost serà el torn dels valencians de Plaer de ma vida, amb un concert amb obres de Strauss, Wagner, Listz, Falla o Monstalvatge.

Programa

Dissabte, 10 de juliol

«Crida! El sentiment com a font d’inspiració». Orquestra de Cambra Illa de Menorca i Joel Bardolet (violí). Dirigeix Francesc Prat. Al Teatre Principal.

Dimecres, 21 de juliol

«Barberismes». Metropolitan Union, Barber-shop Quartet. Al Claustre de Sant Francesc.

Dimecres, 28 de juliol

«Llums i ombres del romanticisme». Cuarteto Leonor i Kiev Portella (piano). A l’Orfeó Maonès.

Dimarts, 3 d’agost

«Liebesträume. Somni d’amor». Plaer de ma vida Ensemble, al Claustre de Sant Francesc.

Divendres, 6 d’agost

«Una nit d’òpera amb el clarinet». Juanjo Mercadal i Ionas Mercadal (clarinets) i Nino Gurevich (piano). Al Claustre de Sant Francesc.

Dimecres, 11 d’agost

«Lítica». Mercè Sampietro (actriu), Margarita Rodríguez (soprano), M. Victòria Cortès (piano). A l’Orfeó Maonès.

Dimarts, 17 d’agost

«El día que me quieras. Homenatge a Ástor Piazzola». Assumpta Pons (violí), Claudio Constantini (piano i bandoneó), Mireya Peñarroja (violoncel) i Joan Taltavull (ballarí). A l’Orfeó Maonès.