Es Castell denega el permís a la pintada de Rocamar

Ajuntament i impulsors del mural es reuneixen aquest divendres per cercar una solució

|

Valorar:
L’Ajuntament des Castell no autoritza la pintura de Francisco de Pájaro a la façana del ‘Rocamar’

L’Ajuntament des Castell no autoritza la pintura de Francisco de Pájaro a la façana del ‘Rocamar’

Gemma Andreu

L’Ajuntament des Castell ha denegat l’autorització per a la realització de la pintada a la façana de l’antic hotel Rocamar. Ara s’ha obert un període d’un mes perquè els impulsors de l’actuació puguin presentar al·legacions, abans de prendre una decisió per una intervenció que, de fet, ja s’ha realitzat.

Des del Consistori castellà confirmaren aquest dujous que ja s’ha notificat als afectats la negativa per dur a terme aquesta actuació artística, i aquest mateix divendres està prevista una reunió entre les parts per mirar de resoldre el problema.

L’empresari que impulsa l’acció, Benito Escat, restava dijous importància a la polèmica, recordant que és un exemple d’«art efímer i que es tornarà a restablir la façana tal com estava». A més, també reivindica accions com aquestes, on l’autor en concret, Francisco de Pájaro, «fa un pas més d’artista, passant de treballar amb fems, a fer-ho amb un edifici ruïnós i ple de rates». Per tant, i tot i que «puc entendre que hi hagi pressions», ho entén el mecenes com una manera de millorar l’estètica d’un immoble deteriorat.

Maó

Aquest no és l’únic conflicte que manté obert l’empresari. Per altra banda, l’Ajuntament de Maó té en plena tramitació l’expedient referit a la intervenció a l’edifici de l’avinguda Josep Maria Quadrado. En aquest cas, Escat confirma que ja s’ha lliurat la documentació sol·licitada des de l’àrea d’Urbanisme i resten a «l’espera de noves comunicacions».

Els tràmits estan seguint els terminis legals, segons recorda la regidora Dolors Antonio. Uns tempos que juguen a favor dels artífexs de les pintades. «Ja ens va bé que passi el temps, així l’art continua viu, que és el nostre propòsit, això sí, sempre dins de la legalitat», continua dient Escat.

«L’objectiu està aconseguit», apunta amb relació al projecte «Oxímoron», per al qual admet que «no es va demanar permís». «És un local d’exposició, perquè els artistes puguin exposar, i el setembre es tancarà. Ho vam comunicar a Cultura, no és un espai permanent, igual com no ho són les cases quan fan la Gran Migjornale», considera Escat.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

MENORQUIN,1
Hace 9 días

Llaman arte a cualquier guarrada que haga un descerebrado.- Bien por su prohibición y una buena sanción

Valoración:5menosmas

Cuenta
Hace 9 días

@kala. No has entendido nada. Vuelve a leer, anda.

Valoración:2menosmas
AOh14Gho3DAz0xsry_i7ZAlHu8xBCslcEDzBLVhD-BTAag=s96

Joseppe Steward
Hace 10 días

Yo quitaría las letras y dejaria el caballo.

Valoración:-12menosmas

G.
Hace 10 días

Si se ha hecho sin licencia lo que tienen que hacer es quitarlo y no esperar para nada un mes!!!. Y este Sr. que abre cosas sin permisos ni licencias, lo mismo, cerrado y se acabó!!! O es que aquí puede venir cualquiera, poner su porquería y marcharse tan tranquilo?

Valoración:27menosmas

Zaskaman
Hace 10 días

El artista Francisco de Pájaro... Bueno artista artista es cuestionable que lo sea, los del camión de recogida de basuras deberían estar en el M.O.M.A

Valoración:18menosmas

Illa
Hace 10 días

Que pinti ca seva... açò fa mal d´ulls

Valoración:26menosmas

Zaskaman
Hace 10 días

La administración es lenta, muy lenta e incompetente.... Cuando se decidan a borrarlo la naturaleza ya habrá hecho su trabajo. Gracias por nada políticos de salón

Valoración:27menosmas

PETITSUIS
Hace 10 días

Bonas horas Pera meu

Valoración:24menosmas

jvicyco
Hace 10 días

Que asco da ver esa pintada. Y califican de "artista" a quien lo ha hecho. De pena.

Valoración:31menosmas

kala
Hace 10 días

Al periodista que comenta la noticia y que ha hecho las entrevistas, comentarle que el Ayuntamiento de Es Castell, es tan menorquín como el de Maó, aunque le hayan contestado en castellano. Esto ya es el colmo.

Valoración:19menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1