L’artista asturià, durant una de les seves actuacions. | Ojos de Hojalata

TW
3

El Festival Pedra Viva es trasllada aquest divendres a Sa Vinyeta per a l’espectacle estrella d’aquest estiu. El protagonitza Rodrigo Cuevas, músic reconegut pels seus espectacles integrals i multidisciplinars.

Rodrigo Cuevas (Oviedo, 1985) protagonitzarà la vetllada als jardins de Sa Vinyeta, a Ciutadella, a les 21 hores. Ho farà amb «Trópico de Covadonga», l’espectacle amb el qual fa més d’un any que està de gira, i que es mou entre la performance, la sarsuela i l’electro arrel, que perverteix de forma elegant la tradició i la redimensiona de manera sàvia.

I és que l’artista és sinònim d’agitació folklòrica i electrònica, divisme de camp i humor, erotisme elegant, hedonisme i celebració dels drets innegociables. Apareix amb precioses coreografies contemporànies i una posada en escena que combina elements tradicionals —no el veureu mai actuar sense les seves madreñas— amb perversions de cabaret. Una fórmula que tot el món voldria clonar però que ningú sap com.

L’espectacle

El muntatge està basat en les cançons del seu aclamat àlbum «Manual de cortejo», produït per Raül Refree, i pivota entre els diferents codis i maneres ancestrals i actuals del festeig, la ronda i l’amor. I cert és que li ha funcionat, perquè Cuevas sedueix a tothom qui el descobreix.

De fet, col·lecciona soldouts un rere l’altre. Fins i tot als pobles més remots de la seva reivindicada «España vacía», omple escenaris i conquereix el públic.

Rodrigo Cuevas és, sens dubte, un dels artistes més inclassificables i eclèctics del moment. Segurament per açò encaixa perfectament en un festival com el ‘Pedra Viva’.

Per a l’actuació es comptarà amb una col·laboració molt especial, a petició del mateix músic, amb una de les veus més emblemàtiques del Menorca. Una sorpresa que el festival manté en suspens i que segur sorprendrà els assistents.

A «Trópico de Covadonga», Cuevas posa la veu, les percussions, els sintetitzadors i l’electrònica, mentre que Mapi Quintana s’encarrega dels panderos, els cors, el vocoder i el contrabaix. Per últim, Juanjo Díaz participa també en la part de percussió.

Amb aquest espectacle, el Festival Pedra Viva estrena un nou escenari com és el de Sa Vinyeta. Un espai que en realitat havia d’inaugurar amb «Carmen» de la Compañía Nacional de Danza i que es va haver de suspendre. Per arribar al recinte, els assistents podran deixar el cotxe als aparcaments de l’antiga estació marítima de Ciutadadella i accedir a peu als jardins.