Imatge de l'edició de 2019 d'Illanvers | Gemma Andreu

TW
1

Fornells i Ciutadella són els escenaris de la setzena edició d’Illanvers, que es celebrarà els dies 7 i 8 d’agost al Castell de Sant Antoni i al pati de Can Saura.

Poesia, música i pintura es tornaran a donar la mà en una de les cites més consolidades i esperades de l’estiu cultural menorquí. La XVI edició d’Illanvers recupera enguany el format habitual amb dos recitals. El primer serà dia 7 (21.30 hores) a Fornells i el segon, l’endemà (21 hores) a Ciutadella, sempre amb les corresponents mesures sanitàries.

Illanvers comptarà amb la participació de set poetes. De Menorca hi seran Gustau Juan, Mariona Fernández, Bep Joan Casasnovas i Damià Rotger; d’Eivissa, Iolanda Bonet; i de Mallorca, Carles Rebassa i Maria Victòria Secall. Com en edicions anteriors, la proposta presenta una notable diversitat de veus i d’estètiques que mostren la riquesa de la poesia actual en llengua catalana i les diferents maneres d’entendre la creació poètica.

Illanvers és poesia, però també música i pintura, tres llenguatges diferents que s’uneixen en l’expressió artística i literària que caracteritza aquest festival. Així, els músics que participen són Guillem Soldevila i Pau Cardona, i l’artista que realitzarà l’obra en directe en cada una de les sessions serà Ana Llorens, autora de l’obra reproduïda en el cartell i la coberta del Xibau, així com de les set obres de l’interior del llibre.

Per altra banda, Conxi Masreal recitarà poemes de Felícia Fuster, poeta a qui es ret homenatge enguany, pel centenari del seu naixement.

El fil conductor dels recitals és el canvi climàtic, la contaminació del medi, la destrucció dels hàbitats i dels recursos naturals o la sobreexplotació. La poesia i l’art són també formes de compromís en la defensa de la vida, de la dignitat i el respecte pels drets humans i per l’entorn que vivim.

El públic assistent, sempre que ho vulgui, podrà tornar a gaudir dels poemes, ja que els trobarà recollits en el llibre de la col·lecció Xibau, a la venda durant el recital. Illanvers és una activitat organitzada pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca amb la col·laboració enguany dels Ajuntaments des Mercadal i de Ciutadella.