Deliberació. El jurat professional del Premi Ciutat de Maó 2021 es va reunir el passat dimarts a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme per valorar les diferents obres que es van presentar i deliberar quina havia de ser l’obra guanyadora | A.M.

TW
2

El Premi Ciutat de Maó 2021 es lliurarà aquest divendres, enmig d’una gran expectació. Un dels motius és la gran participació de pintors. S’han presentat 72 obres. L’altre és que un jurat professional, format per persones que coneixen molt bé les noves tendències i la qualitat creativa, decidirà qui es mereix el guardó.

Aqwuest divendres, a les 20 hores, s’obrirà l’exposició a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme i es donarà conèixer la decisió del jurat, amb el nom de l’artista que rebrà la dotació del ‘Ciutat de Maó’, que és de 3.500 euros.

Enguany es compleixen 49 de la creació del premi ‘Ciutat de Maó’. De les seves convocatòries ha nascut una col·lecció artística de gran nivell, que forma part  del patrimoni artístic de Maó. Inicialment el premi es reservava a les arts plàstiques. A partir de 2017 es fa una convocatòria biennal de pintura i una altra també biennal dedicada a l’escultura. A la creació escultòrica es va dedicar la darrera convocatòria i també va tenir una resposta molt destacable. Es va incloure el premi per a joves menors de 35 anys, cosa que va permetre a Anna Gutiérrez Moll i Pere Josep Llompart presentar una exposició el passat mes d’abril a la sala Sant Antoni. És a dir, que el premi també ajuda els joves artistes a donar a conèixer la seva obra.

Un jurat professional

La qualitat d’un premi també es mesura per la composició del jurat que decideix els guanyadors. La regidora de Cultura, Conxa Juanola, ha destacat precisament «la qualitat de les obres presentades» i «el jurat excepcional» que les valora en aquesta edició.

Aquest jurat està format per la presidenta de l’Ateneu de Maó i doctora en Arqueologia, Margarita Orfila, l’artista Núria Román, José Cruz, Juan Elorduy, Adolfo Cayón, de la Galería Cayón, i Josechu Carreras, director de Hauser & Wirth a Espanya.

Bases del concurs

Cada persona o col·lectiu podrà presentar un màxim de dues obres, que acompanyaran amb la seva fitxa tècnica i que no podran haver estat guardonades amb anterioritat. Les dimensions màximes són de 195 x 130 cm, mentre que el tema i la tècnica són lliures.

L’obra premiada quedarà en propietat de l’Ajuntament de Maó, amb la finalitat de passar a formar part del patrimoni institucional. La institució es reserva tots els drets de reproducció i exposició, sempre respectant els drets intel·lectuals de l’autor.