Josep Cardona i Antònia Moll, vídua de MiquelCardona, recolliren el premi.

TW
1

El Premi d’Investigació de Ferreries del bienni 2020-2021 ha estat per al treball «Gabriel Cardona, un músic per a un poble», de Josep Cardona Truyol i Miquel Cardona Florit. Així es va saber divendres vespre, durant l’acte que va tenir lloc a l’Ajuntament ferrerienc.

Amb la presència de la batlessa, Joana Febrer, i de la presidenta del Consell Científic de l’Institut Menorquí d’Estudis, Cristina Rita, va ser a les cases consistorials el lliurament d’aquest guardó que premia cada dos anys una iniciativa d’investigació sobre la història local.

La regidora de Cultura, Maria Pons, desvetllà el treball guanyador, dedicat a la figura de mestre Biel Cardona. Es dona el cas que els autors havien iniciat les tasques d’investigació en paral·lel, però Miquel Cardona morí sense haver pogut completar l’obra. Fou llavors quan la seva família lliurà tota la documentació a Josep Cardona, qui completà el document, que presentà posteriorment al concurs sota la signatura d’ambdós autors.

Així ho exposà Cardona en presència de la vídua de Miquel Cardona. Antònia Moll recordà emocionada la il·lusió que tenia el seu marit per presentar aquesta obra, i anuncià que la família feia donació de la seva part del premi a l’Ateneu Musical de Ferreries, per tal de donar suport a la difusió de la música al municipi.

La investigació sobre Biel Cardona serà editada per l’Ajuntament i l’IME.