La guanyadora va viatjar a Menorca ahir mateix des de València per recollir el premi. | Gemma Andreu

TW
0

Alba Camarasa, valenciana de 34 anys, ha resultat ser la guanyadora del I Premi de Poesia Jove Gumersind Gomila 2021, convocat per l’Ajuntament de Maó i que ha aconseguit una participació satisfactòria, amb una vintena d’obres presentades.

Així ho valorava ahir el regidor d’Educació i Joventut, Antoni Carrillos, qui admetia que la participació «ha superat les expectatives», havent-se rebut obres de Menorca, però també de la resta de les Balears, de Catalunya i del País Valencià. De fet, la guanyadora és Alba Camarasa, el poemari de la qual el jurat valorà per «la veu pròpia i personal, la força del seu poemari que s’estén i que es manté en tota l’obra i la presentació».

L’obra guanyadora havia superat les seleccions prèvies i havia passat a la fase final del concurs juntament amb «Fissures», firmat amb el pseudònim Ipojuca, i «Oculta mel», d’Arkhe.

Per als joves

«Estem molt contents per la bona acollida», afegia Carrillos, qui    apuntava, a més, que «la qualitat mitjana de les obres ha estat molt bona, i amb una varietat d’estils molt gran, un fet que està bé». I és que d’açò es tracta precisament. «Vam decidir apostar per orientar el concurs cap a una franja d’edat que està una mica abandonada, de 18 a 35 anys, i creim que en creació artística és molt potent». És així que el premi incentiva els joves a participar en un concurs que, a més, ha comptat amb un jurat prou destacat, amb Ponç Pons, Ismael Pelegrí i Lucia Pietrelli.

El certamen, que ha comptat amb l’assessorament de Pere Gomila, que és vicepresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, aposta per un model modern de convocatòria, adaptat a les noves tendències i sempre amb el català i amb textos inèdits, com a base principal.

El lliurament del premi va tenir lloc el capvespre al pati de Sant Francesc. Allà va recollir el guardó Alba Camarasa, qui es mostrà força contenta per haver-se convertit en la primera guanyadora del concurs.