Vídeo tutorial de l'Aplicació 3D "El meu Talaiot", desenvolupada per REM Experience per al Consell Insular de Menorca dins el marc del projecte educatiu "El meu Talaiot". | Youtube: REM Experience

TW
0

Amb l’inici del curs escolar, el Consell de Menorca reprèn el projecte didàctic «El meu talaiot» per tal de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica als alumnes de 1r d’ESO. Aquesta línia de projectes educatius complementa l’oferta didàctica de la candidatura a patrimoni mundial de la Unesco. El programa «El meu talaiot» es va inaugurar el febrer de 2020, quedant interromput a causa de la pandèmia.

El programa, que impartirà l’arqueòleg Borja Corral (creador i director del projecte), dona protagonisme als talaiots, símbols indiscutibles de la cultura talaiòtica. Està estructurat en tres sessions on es compaginen les unitats didàctiques de l’activitat, una aplicació en 3D que permet als alumnes construir el seu propi talaiot, i una visita a un talaiot de Menorca.

L’aplicació 3D «El meu talaiot», creada per l’empresa REM Experience, és una eina educativa que permet als alumnes construir el seu propi talaiot a través d’un videojoc. La intenció és oferir una eina innovadora i divertida perquè els alumnes puguin aprendre sobre els diferents tipus de talaiots de l’illa, el seu funcionament i la seva estructura.

Per seleccionar l’artista que construirà l’obra, es durà a terme un concurs als diferents centres de Menorca, on es farà una prova a tots els artistes seleccionats.

La finalitat general del projecte és que els alumnes puguin reconèixer les claus de la prehistòria de Menorca i, en conseqüència, valorar, protegir i gaudir del patrimoni històric.