El liiurament dels premis als autors menorquins va tenir lloc aquest dimarts migdia al ‘Mateu Orfila’

TW
0

El I Certamen literari de conte infantil convocat per la Comissió de Lluita contra l’Estigma de Salut Mental s’ha resolt amb un doble èxit amb accent menorquí. I és que dos dels tres premis que es concedeixen en aquest concurs d’abast autonòmic han estat per autors de l’Illa.

Màrius Pons Borràs, de 7 anys, i Maria Rotger Julià, de 32, han estat els guanyadors dels primers premis en les categories infantil i d’adults. Ho han fet, respectivament, amb les narracions titulades «Los monstruos de mi hermano» i «Les gotes d’aigua es tiren de cap».

El lliurament dels premis va tenir lloc ahir dematí a l’Hospital Mateu Orfila. Va ser en un acte en el qual els premiats van estar acompanyats per la coordinadora del Certamen de Conte Infantil, María Cristina Gómez, la directora mèdica del centre hospitalari de llevant, Tamara Contreras, la treballadora social i membre del grup de treball de Lluita contra l’Estigma, Raquel Montávez, la vocal del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals, María Teresa Velasco Ramos, i la secretaria general del Col·legi Oficial de Metges de Menorca, María Ángeles González.

Pel que fa al tercer premi del concurs, en la categoria juvenil, ha estat per a l’eivissenca Lucía Costa. En total han participat en la convocatòria 32 contes, 5 en la categoria infantil, 6 en la juvenil i 21 en la d’adults; i els autors són de Maó, Ciutadella, Es Castell, Eivissa, Palma, Muro, Marratxí, Sa Pobla, Binissalem, Montuïri i Esporles.

Aquest certamen s’ha organitzat amb motiu de la Setmana de la Salut Mental que es celebra del 4 al 10 d’octubre. És una iniciativa que compta amb el patrocini del Col·legi Oficial de Metges de Balears i del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears.Els guanyadors han rebut de premi una tauleta digital, un diploma i veuran editats els seus relats.