Toni Escandell i Paleârtica Films reberen el premi pel documental sobre la vida en un paradís com Cabrera | Gemma Andreu

TW
0

El realitzador menorquí Toni Escandell ha estat el guanyador del Premi Illa de l’Aire, el certamen de llargmetratges documentals de medi ambient i sostenibilitat impulsat des del Menorca Doc Fest, el Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca. Així mateix, el canari Rafael Marrero ha obtingut el Premi Biosfera, el concurs de curtmetratges divulgatius sobre reserves de la biosfera i espais naturals.

La Sala Albert Camus, de Sant Lluís, va acollir, ahir, el lliurament d’aquests premis que organitza el MDF, amb la col·laboració de la Menorca Preservation Fund, Mare (Fundació Marilles) i l’Ajuntament de Sant Lluís, en el cas del concurs de llargmetratges. Mentre, el Premi Biosfera està patrocinat per l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera.

Millor llarg

Toni Escandell i la productora Paleârtica Films obtenen el premi amb un treball dedicat a Cabrera, una reserva natural que antany va ser camp de maniobres militars i que en l’actualitat, gràcies a les mesures de preservació aplicades, ha aconseguit convertir-se en un autèntic paradís de la biodiversitat, amb espècies que difícilment es poden veure fora d’aquests arxipèlags.

La cinta d’Escandell ha competit pel premi amb altres treballs, com «Out of plastic» de Line Hadsbjerg, «Historias del agua» de José Carlos de Isla i Paco Ortiz, o «Lobster soup» de Pere Andreu i Rafa Moles.

Per altra banda, en els 16 minuts del seu curtmetratge, Rafael Marrero reflexiona sobre la relació que s’estableix entre les persones i la naturalesa en un indret com és la Reserva Natural Especial de Guguy, a l’illa de Gran Canària. En aquest cas, el jurat format pels biòlegs Miquel Truyol i Marta Carreras, han concedit una menció especial al treball titulat «Twakana Yagán», de Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas, dedicat al poble d’Ushuaia i la comunitat Yagán Paiakoala.

Des del MDF, Cristian P. Coll es mostrava satisfet «per la bona participació de públic» en la primera edició dels premis de sensibilització. Guardons que estan vinculats al projecte Aula Doc, per a la sensibilització dels alumnes de secundària, batxillerat i formació professional de Menorca, a través del visionat de documentals i posteriors debats. En el mateix acte es van presentar els premis del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear.