FERRERIES. LITERATURA. Lliurament a l¿Auditori de Ferreries dels Premis Illa de Menorca de Narració Curta i Poesia 2021 | Gemma Andreu

TW
0

MENORCA «Es Diari» referma un any més el seu compromís amb les lletres convocant els Premis Illa de Menorca de Narració Curta i Poesia 2022. Uns certàmens que començaran a caminar aquest mes  amb la publicació de les bases i que es tancaran per Sant Jordi.

Aquests premis, que compten amb el patrocini del departament de Cultura i Patrimoni del Consell, mantindran el calendari de la darrera edició, amb l’objectiu de celebrar l’acte de lliurament, as Mercadal, en el marc del Dia del Llibre.

Un cop publicades les bases, es podran presentar originals fins al 18 de febrer de 2022, i el jurat dictarà el seu veredicte el març. Formaran el tribunal qualificador els escriptors Pau Faner, Carme Cloquells i Fàtima Anglada, els professors de Llengua Espanyola i Literatura Inma Pitaluga i Diego Dubón, l’escriptor i doctor en Ciències de la Informació Miquel Àngel Limón, i l’editor d’«Es Diari», Josep Pons Fraga. El poeta Ponç Pons farà la selecció dels poemaris, i el periodista Rubén Pérez Atienza, la dels textos de narració. Quant als premis, el literari està dotat amb 800 euros, i el de poesia, amb 600 euros.

Publicació

Per altra  banda, ja és a les llibreries el llibre amb les obres guanyadores i finalistes dels Premis Illa de Menorca 2021. El volum inclou el relat vencedor, «Las persianas», d’Anna Miquel Bono, i el poemari que va obtenir el primer premi, «Blau», Carlos Minuchin.