Magda Amorós Alzina

TW
1

El Cercle Artístic de Ciutadella retrà aquest divendres, a les 20 hores, un homenatge pòstum a Magda Amorós Alzina en reconeixement de la seva labor com a fotògrafa professional i també com a membre del Fotoclub de l’entitat. L’acte, que començarà a les 20 hores, es celebrarà a la Sala d’Actes Jeroni Marquès i per assistir-hi és necessària la inscripció a causa de les restriccions d’aforament per la pandèmia de la covid-19.

L’acte d’homenatge a Magda Amorós (1957-2020) comptarà amb la presentació a càrrec de la presidenta del Cercle Artístic, Lina Pons, que explicarà les motivacions per organitzar aquest homenatge i la relació de l’homenatjada que va mantenir amb l’entitat a través del Fotoclub. Per la seva part, la fotògrafa Gemma Andreu explicarà la trajectòria professional d’Amorós a través de la seva feina al diari «Menorca» i de les imatges que va publicar entre 1994 i 2001. Finalment, la cantant Maria Àngels Gornés interpretarà algunes de les cançons que van formar part del seu repertori.

Acte

La presidenta del Cercle Artístic, Lina Pons, ha justificat la celebració d’aquest homenatge pel fet que Amorós «va ser la primera fotoperiodista professional a l’Illa, a més d’una dona molt polifacètica, que també va conrear la fotografia a través del Fotoclub, li agradava escriure, dibuixava molt bé, cantava amb la coral Estels i era molt santjoanera, entre altres». La participació de Maria Àngels Gornés a l’homenatge es deu a que Amorós l’admirava com a cantant i també els temes que cantava. «La junta directiva del Cercle no volíem de cap manera que na Magda, la professional i la persona, passés inadvertida i s’oblidés la seva aportació al món de la fotografia», subratlla Pons.