El darrer sopar de Sant Antoni es celebrà l’any passat, dos mesos abans de l’estat d’alarma.  | Javier Coll

TW
0

Editorial Menorca convoca els Premis «Es Diari» 2022, una nova edició que manté les novetats incorporades durant la darrera convocatòria. Es tracta dels premis periodístics «Mateu Seguí», «Domingo Marqués» i «Andrés Casasnovas» tres noms rellevants en la trajectòria informativa del rotatiu insular, que enguany compleix el seu 80è aniversari.

Els tres premis periodístics tenen una dotació econòmica cada un d’ells de 500 euros i els guanyadors dels mateixos no podran haver guanyat en les respectives modalitats en els darrers cinc anys. El pròxim dia 7 de gener de 2022 finalitza el termini de presentació dels originals.

El «Premi Mateu Seguí Puntas» abasta tots els gèneres periodístics -article d’opinió, entrevista i reportatge- amb temàtica lliure i oberta. Els participants han de ser menors de 25 anys i cada un d’ells podrà presentar fins a un màxim de dos treballs.

Per participar en el «Premi Domingo Marqués», de fotografia i vídeo digitals, no hi ha límit d’edat i la seva temàtica ha de ser menorquina. Cada concursant podrà presentar fins a dos treballs, amb una durada màxima de tres minuts cada un.

També sense límit d’edat podran ser els participants del «Premi Andrés Casasnovas», adreçat a l’entrevista, reportatge i article periodístic. Tant els personatges com els continguts han de ser menorquins i de lliure elecció.

L’extensió màxima dels treballs periodístics per als premis ‘Mateu Seguí Puntas’ i ‘Andreu Casasnovas’ serà de quatre folis, han de ser inèdits i podran ser redactats en català o en castellà. La decisió dels jurats qualificadors dels tres premis periodístics es donarà a conèixer durant l’acte commeratiu dels 80 anys de «Es Diari» (1941-2021) que es celebrarà el dissabte 15 de gener de 2022 al Teatre des Born de Ciutadella.

Els premis del 2021

En els Premis Diari Menorca 2021, l’historiador Josep Portella va ser el guanyador del «Premi Andrés Casasnovas» amb el reportatge «La fantàstica vida del jove Tudurí» mentre que Antoni Pascual Vivó, Júlia Moll i Manuel Pérez van ser els autors de la producció audiovisual «Sort que t’he fet cas i he vingut» que va guanyar el «Premi Domingo Marqués». Per contra, el jurat qualificador del «Premi Mateu Seguí Puntas» va decidir declarar-ho desert.