Imatge d’unes audicions artístiques al teatre de Sant Lluís

TW
1

La Sala Albert Camus de Sant Lluís inicia aquesat dimarts la programació regular del primer trimestre de l’any, i ho fa amb la intenció de convertir-se en un referent de la cultura sostenible. Així, la sala inicia el camí cap a una gestió més eficient energèticament, amb menys generació de residus i un menor consum de paper. En els propers dies, a més, estrenarà una pàgina web pròpia i, amb aquesta eina, pretén ser més propera a la ciutadania.

Segons la regidora de Cultura, Débora Marquès, entre els objectius de la sala hi ha de figurar l’acompanyament al sector cultural per ajudar-lo en la transició cap als valors de la sostenibilitat. «Una aposta on la ciutadania és l’element primordial, situada al centre de l’ecosistema cultural, i destinatària principal de totes les actuacions», exposa la regidora, «la cultura ha de ser una plataforma transversal, accessible i amb capacitat per a arribar a tothom».

La programació d’aquest primer trimestre consta de 14 activitats, la primera de les quals tindrà lloc aqust dimartsi amb la projecció del documental «Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular», a partir de les 19.00 hores. Des d’aquest dia, i fins al dia 26 de març, la sala anirà acollint representacions teatrals, audicions, conferències i projeccions diverses. Així, per l’escenari passaran els actors de l’obra «Arminda, una història d’homes», l’espectacle guanyador de la segona convocatòria de coproducció del Teatre Principal de Maó, un concert de Maria Camps i Marlén Coll sobre dones compositores, diverses projeccions de l’Another Way Film Festival o espectacles per a tota la família.

En el seu compromís amb la cultura sostenible i en la divulgació dels seus valors, la programació de la Sala Albert Camus identifica els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que més es treballen en cada un dels espectacles, ajudant així a la difusió d’aquests compromisos i contribuint a la seva consecució. L’impuls d’aquest concepte es veurà enfortit pròximament amb la presentació del Pla Estratègic de Cultura Sostenible de Sant Lluís, que està en la fase final de la seva elaboració, i que englobarà tota l’activitat cultural del municipi.