‘Animal’. Dos joves de 16 anys, alarmats perquè el futur està amenaçat, fan un viatge en el qual comprenen que la humanitat està vinculada a les altres espècies i que és necessària la seva preservació.

TW
0

«Animal», «Dear Future Children» i «Lords of Water» són les tres pel·lícules de l’Another Way Film Festival 2021 que entre demà dijous i dissabte es projectaran una cada dia, a les 20 hores, a la Sala Albert Camus, de Sant Lluís. Es tracta de tres pel·lícules que van ser distingides en el certamen de cinema sobre progrés sostenible celebrat l’any passat a Madrid.    A més, una persona relacionada amb el tema central de cada pel·lícula protagonitzarà un col·loqui al final de cada una d’elles.

La primera projecció d’aquesta iniciativa cultural promoguda per l’Ajuntament de Sant Lluís tindrà lloc demà, serà la pel·lícula francesa «Animal», del director Cyril Dion, que va merèixer la menció especial del jurat del certamen. El col·loqui comptarà amb l’assistència de David Carreras, director i coordinador de l’Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam).

A «Animal», els dos protagonistes, de 16 anys, són de la generació que pensa que el futur està amenaçat. Canvi climàtic, sisena desaparició en massa de les espècies... d’aquí a cinquanta anys la Terra podria ser inhabitable i, tot les alertes, ningú fa res.

El divendres es projectarà «Dear Future Children», una coproducció d’Alemanya, Regne Unit i Àustria dirigida per Franz Böhm que va obtenir el premi del públic en secció Oficial. La coordinadora de la iniciativa Menorca sense Plàstic, Marta Pérez, participarà en el col·loqui.

«Dear Future Children» tracta de la generació que està al centre de l’increment de les revoltes en tot el món, amb tres protagonistes. Un d’ells protesta per la justícia social a Xile, el segon lluita per la democràcia a Hong Kong i l’altre s’enfronta a les devastadores conseqüències del canvi climàtic a Uganda.

La tercera i darrera projecció serà la pel·lícula «Lord of Water», també una producció francesa de noranta minuts dirigida per Jerome Fritel, que va guanyar la secció Impacte. En aquesta ocasió, el col·loqui anirà a càrrec de Samuel Moll, president de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca.

«Lord of Water» mostra els problemes de la febre de l’aigua, amb una demanda cada vegada més alta, davant el creixement de la població mundial, la contaminació ambiental i l’escalfament global.