El públic va gaudir el diumenge amb les dues hores de música del Festival del Retrobament.    | ORFEÓ MAONÈS

TW
0

L’Orfeó Maonès acollirà aquest diumenge la representació de l’obra teatral «Joana E.», de l’escriptora recentment desapareguda Maria Antònia Font, que posarà en escena la companyia Galiana Teatre. Una mostra més de l’activitat cultural i artística que està desplegant l’entitat que presideix Lali Olives, tot i la dinàmica social que ha estat marcada per les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia de la covid-19.

Una altra mostra del dinamisme de l’Orfeó Maonès ha estat el Festival del Retrobament, que amb vertader èxit es va celebrar el passat diumenge, amb la participació del Cor d’Adults de l’Orfeó Maonès, David des Cau, Miquel Camps, Miquel Mariano, Nito Xuquí & Balearic Guitar Foundation, Pili Lucena & Boys i el grup santlluïser Sa Vessa Mos Canta. Tot un goig per un públic que durant dues hores va gaudir del repertori musical que van oferir els intèrprets, oblidant-se per un moment de la pandèmia i de tots els problemes que envolten l’actualitat nacional i mundial.

La presidenta de l’Orfeó Maonès, Lali Olives, subratlla que l’entitat no ha aturat la seva labor cultural i artística durant tots aquests mesos, en què ha anat organitzant tota una sèrie d’activitats que, tot i aplicar les corresponents mesures sanitàries per fer front a la pandèmia, han obtingut diferent resposta per part del públic. «Actualment, la gent no es mou tant, encara que podem remarcar que la cultura és segura. Consider que es tracta d’una qüestió més anímica que res, volem treure la gent de ca seva i que vengui al teatre, però es veu que molts s’han acostumat a seguir els actes per streaming», assegura.

Olives assegura que no és el mateix gaudir d’un espectacle de forma presencial que fer-ho en línia i, per tant, defensa una major complicitat per part de la gent. «Per exemple, no és el mateix presenciar en directe el Festival de Retrobada del passat diumenge que seguir-lo per streaming, no té res a veure. Hem de fer el possible perquè la gent torni als teatres i gaudeixi de forma presencial de les activitats que estem organitzant per a ells», assenyala.

I l’Orfeó Maonès no atura. El mes de març es col·labora amb l’enterrament d’en Camestortes i s’acollirà el recital poètic Vershivern, obres de teatre a càrrec de Talia Teatre i el Cercle Artístic, un concert del grup Filharmònic de l’Ateneu i un intercanvi amb una companyia de teatre de les Azores, entre altres iniciatives.