Un moment de la filmació del vídeo musical del grup menorquí format per Josep, Sam, Joan i Migue.  | Josep Bagur Gomila

TW
0

El grup musical menorquí El Cairo va enregistrar ahir un vídeo musical, amb la interpretació del single «Private Games» tema que donarà cobertura a la presentació aquesta pròxima primavera d’un nou treball discogràfic -concretament un EP o reproducció estesa, a diferència del LP- format per un total de cinc cançons, entre les quals figura la del videoclip.

El grup El Cairo va néixer el 2016 i està format per Josep (guitarra i cors), Migue (vocalista i guitarra), Joan (bateria) i Sam (baix), que fa uns pocs mesos van enregistrar a Mallorca una sèrie de cançons pròpies, projecte que es va realitzar amb les ordes de Jaime Soriano, cantant de Sexy Sadie, un grup amb seu a l’illa veïna que va irrompre en el panorama musical als anys noranta.

A més, el rodatge del videoclip del grup El Cairo s’ha fet amb la direcció de Pacífic Camps i Ivanovich i ha comptat amb la col·laboració especial de Lluís Real i del Jardí de ses Bruixes Collection.

El single «Private Games», que el grup ha elegit per donar cos al videoclip, «és una cançó en la qual el grup aborda el tema de la informació, el denominat nou petroli, que sense adonar-nos, va entrant sigil·losament en les nostres vides, convertint-se en una mena de dictadura silenciosa. La lletra comença contant la naturalitat dels temps passats, la seva senzillesa, on es prioritza l’amistat i la transformació que ha suposat l’aparició de les tecnologies fins a l’actualitat. Aquesta cançó va néixer d’un riff, que des del primer moment apuntava en la direcció correcta, essent en Joan el coordinador de tot l’equip i tenint com a protagonista indiscutible en Sam amb el baix», assegura el grup.

Els components d’El Cairo, que provenien de diferents influències musicals, van decidir experimentar amb la música i fer alguna cosa diferent. Per açò, durant aquests anys s’han dedicat a investigar el vessant del noise pop, recopilant múltiples instruments. En aquest sentit, afirmen que «volíem trobar, d’una manera divertida i fresca, noves textures sonores, donant com a resultat un còctel d’influències diferents, apostant per melodies senzilles, a la vegada que distorsionades i carregades de ritme», afirmen.

En Josep, en Sam, en Joan i en Migue afronten un nou repte amb la pròxima sortida al mercat del disc, recolzada amb el videoclip i amb cançons escrites per ells i amb l’objectiu final «d’arribar al públic de manera diferent, amb ritmes i melodies fusionades que la gent no està acostumada a sentir», afirmen.