‘Escuchando la piedra III’ (1996), d’Eduardo Chillida

TW
4

Hauser & Wirth Menorca prepara un programa de primavera a l’Illa del Rei, entre el 24 d’abril i el 8 de maig, el qual inclourà diverses activitats, tant per a famílies com per a escolars. Propostes que es poden considerar el pròleg de la nova temporada, que tindrà l’exposició de Rashid Johnson com a protagonista.

El dia 24 s’inaugurarà aquest programa amb una visita a l’antic hospital de l’illot del port de Maó i un taller de plantes medicinals. L’activitat serà en col·laboració amb la Fundació Hospital Illa del Rei, i també hi haurà un mercat de llibres, roses i artesania, gràcies a la participació de la Fundació per a Persones amb Discapacitat i el Centre Polivalent Carlos Mir, a més de Menorca Preservations i l’Aliança Plastic Free Menorca. És a través seu i del projecte «PescArt», de reutilització de xarxes de pesca, que col·laboren les artesanes Sílvia Vivó, Magda Triay i ArtSpai.

Tallers

2manyflowers oferirà tallers familiars i hi haurà visites al recorregut exterior d’escultures, amb Josechu Carreras, director a Hauser & Wirth. Així mateix, hi haurà música i poesia amb Damià Rotger, Miquel Àngel Adrover i Mado Idò, i Toni Vidal, juntament amb la demarcació a Menorca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, presentaran el llibre «Menorca des de l’arquitectura». Ja al capvespre es projectarà el documental «5 seasons» sobre el paisatgista Piet Oudolf, autor dels jardins de H&W Menorca que serà present i farà una xerrada.

Per altra banda, del 25 d’abril al 6 de maig hi haurà activitats per a escolars, i els dies 1 i 8 es farà un taller de plantes medicinals. Per últim, dia 8 hi haurà mercat de llibres, roses i artesania, tallers familiars amb Sa Xaranga i visites amb els arquitectes Luis Laplace i Miguel Sintes.

El mateix dia, la presidenta de la Fundació Joan Miró, Sara Puig, i la directora de Chillida Leku, Mireia Massagué, faran una xerrada sobre Miró, Chillida i l’escultura. El programa es tancarà amb un dinar popular organitzat amb Fra Roger i un concert de Clara Gorrías Trio.

L’exposició de Rashid Johnson, del 19 de juny al 13 de novembre

El 19 de juny s’inaugurarà «Sodade». És l’exposició de l’artista americà Rashid Johnson, que es podrà veure a l’Illa del Rei fins al 13 de novembre, convertint-se en la segona mostra que organitza Hauser & Wirth a Menorca.

El creador introduirà nous conjunts d’obra, com una sèrie de pintures Seascape Paintings o escultures de bronze. A més, s’exposaran «Bruise Paintings» i «Surrender Paintings», on l’artista investiga sobre l’ansietat, a partir de la reconeguda iconografia Anxious Men. El títol de «Sodade» fa referència a la cançó homònima de Cap Verd, dels anys 50, popularitzada per Cesária Évora. A més, l’exposició parteix de narratives històriques al voltant de travessies i desplaçaments i explora temes recurrents en la seva obra, com l’ansietat i l’evasió, en relació amb els temps actuals.