El concert començà amb ‘Lo pi de Formentor’.  | Gemma Andreu

TW
0

Amb un gran èxit de públic va acomiadar la família del Cor Illa de Menorca els actes commemoratius del vintè aniversari de la formació. Va ser en un Teatre Principal ple fins a la bandera, on cantaires, solistes i músics van delectar els assistents amb dues cantates, l’estrena de «Lo pi de Formentor», composta per Antoni Pons Morlà, i l’obra de Carl Orff, «Carmina Burana», que s’està convertint en un símbol d’identitat de la coral menorquina.

I és que l’arxiconeguda banda sonora de films com «Excalibur» o «Troia», amb fragments tan magnífics com l’«O Fortuna» o «In taberna quando sumus», forma part del repertori del Cor Illa de Menorca, el qual l’interpretà diumenge per quarta vegada, la darrera d’elles, l’estiu de 2016 a la fortalesa de La Mola.

Amb l’èxit d’aquell darrer cop en la retina de molts espectadors, la coral que dirigeix Martina Garriga i que compta amb Antoni Pons Morlà com a director musical, repetiren la fórmula i reuniren sobre l’escenari de la sala maonesa mig centenar de cantaires i, com a solistes, la soprano Maria Camps i els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert. I amb ells, els trenta-sis músics que conformaren l’orquestra simfònica.

En plena forma

Aquest concert arribava amb un any i mig de retard, després d’haver-se suspès el 15 de novembre de 2020 a causa de la pandèmia. Un parèntesi molt llarg que com expressà el president del cor, Diego Dubón, que ha estat tot un repte per al grup. Aquest era el context de «Lo pi de Formentor», la cantata composta per Pons Morlà a partir del poema de Miquel Costa i Llobera, que expressa molt bé la situació viscuda els darrers mesos. Així, igual com el pi resistí totes les inclemències, el Cor Illa de Menorca demostrà amb la seva interpretació que, malgrat tot, està en plenitud de forma.

La cantata que obrí la vetllada comptà amb les veus dels dos barítons, alternant-se en les interpretacions o cantant alhora, i amb el cor reforçant els fragments més significatius.

El segon tram del concert va estar dedicat a «Carmina Burana», amb la participació dels tres solistes i del cor, amb una instrumentació magnífica que confereix a l’obra una èpica i una majestuositat que el públic va saber valorar i premiar amb una ovació.

Al final, gran èxit del Cor Illa de Menorca per tancar el cicle de tres concerts encetat abans de la pandèmia per celebrar els seus vint anys de trajectòria. Ara, la coral ja comença a preparar el seu pròxim repte als escenaris.