Els integrants de Pèl de Gall engeguen amb el single ‘Mai’ un nou curs, que presentaran el maig a Palma i el juny as Mercadal.  | BE CREATIVE FILMS

TW
0

«Mai» és el senzill que enceta el camí de Pèl de Gall cap al seu pròxim disc, que tenen previst publicar l’any que ve. Un tema que arriba amb força i oferint una dosi extra d’alegria i optimisme, al més pur estil d’aquesta banda de rock menorquina.

Després d’uns mesos allunyats dels escenaris, d’ençà del darrer concert a Barcelona, el mes de novembre, Pèl de Gall acaba de publicar «Mai», el que serà el primer single del pròxim disc. Una cançó que esdevé representativa de l’estil inconfusible del grup.

El guitarrista Ernest Martí definia ahir aquest tema com un «crit de llibertat davant les càrregues, les limitacions que ens tenen retinguts», fins i tot «addiccions i coses degradants». Un clam que reivindica el dret de ser totalment lliures i que és obert a interpretacions.

I és que «les nostres lletres es poden interpretar de moltes maneres, és una manera de què, cadascú, se l’endugui al seu terreny personal i se la faci seva», afegia el músic.

Primers concerts

Des d’octubre «hem estat composant i gravant», diu Martí, qui avança que la tornada als escenaris serà el 21 de maig, concretament a la sala Es Gremi, de Palma. Serà allà que rebran els primers inputs del públic i abans d’actuar en un escenari menorquí, el 4 de juny, la Sala Multifuncional des Mercadal.

Altres compromisos que tenen ja a l’agenda és la seva participació en el Canet Rock, a Mallorca. Allà, el 27 de juliol compartiran cartell amb Xanguito, La Pegatina, Zoo, Oques Grasses, Els Catarres, O·Erra, Stay Homas, Buhos i Suu.

Mentrestant, Pèl de Gall ja prepara el pròxim single que veurà la llum. Aquesta primavera preveuen donar-ne a conèixer uns quants i, de cara a 2023, preparen la publicació del nou disc.