Riudavets, Álvarez i Amieva ompliran de públic el teatre ciutadellenc aquest dissabte | Joan Antoni Gomila

TW
0

L’òpera i, com no en un escenari de Ciutadella, la sarsuela, seran les protagonistes de la vetllada lírica que, aquest dissabte, hi haurà al Teatre des Born. Serà amb el recital «Lírica a les vuit i quart», que reunirà de nou sobre un escenari la soprano Cristina Álvarez i el baríton Siscu Riudavets.

Tot i que els dos cantants es coneixen perfectament, feia anys que no coincidien damunt d’un escenari. De fet, la darrera vegada va ser en un «Foc i Fum».

Riudavets i Álvarez no havien coincidit mai, en canvi, amb Óscar Amieva, que farà l’acompanyament al piano en aquest repertori format a partir de romances, àries i duets lírics de compositors com Verdi, Puccini, Sorozábal o Leoncavallo, entre altres.

Configuren el programa peces d’òperes com «Tosca» o «Madama Butterfly» de Puccini, «Don Giovanni» de Mozart, o «La Traviata» de Verdi. Mentre, la segona part de l’espectacle estarà dedicada al gènere de la sarsuela que tants adeptes té a Menorca i, molt especialment, al municipi de ponent. Així, el públic escoltarà cançons com «País de fábula» de «La tabernera del puerto», de Pablo Sorozábal; «No corté más que una rosa», de «La del soto del parral», de Soutulio i Vert; o «Hace tiempo que vengo al taller», de «La del manojo de rosas», també de Sorozábal.

De nou as Born

Per al trio artístic, aquest concert esdevé una ocasió especial, tenint en compte que feia «molts anys que no cantàvem al Teatre des Born». Així ho apuntava ahir el baríton ciutadellenc, qui destacava que és un concert «tan exigent tècnicament i vocalment, com també bell, amb obres ben conegudes dins del panorama operístic». A més, avançà, hi ha preparades algunes sorpreses i s’ha dissenyat una escenografia que ha de contribuir a fer del recital una vetllada particular.

«Lírica a les vuit i quart» és una proposta de Dau Produccions, la il·luminació va a càrrec d’Acústic Menorca i compten amb Joan Gomila a la tramoia.

La venda d’entrades va força bé, fins al punt que preveu l’organització que es convertirà en una de les propostes que més públic haurà reunit, des de la seva reobertura, al Teatre Municipal des Born. Les entrades valen 12 euros, 10 per als socis del Casino 17 de Gener, el Cercle Artístic i la Unió d’Antics Alumnes Don Bosco, presentant el carnet corresponent.