TW
0

El passat dilluns 28 de març TV3 va    estrenar «Cucut», un drama amb vocació de thriller, de cinc capítols de 45 minuts cadascun, que com a punt de partida pren la pel·lícula «La vida de Sara Amat». Entre els actors de repartiment hi ha dos menorquins, concretament els migjorners Àlvar Triay i Lluís Febrer, que interpreten a un guàrdia civil Pintado i Christian Vidal, el fill de l’alcalde, respectivament.

La trama de «Cucut» arrenca quan ja han passat dos anys de la desaparició de Sara. Al seu poble, Trinquet, no s’ha tornat a saber res més de la jove. Però en Pep, que sempre n’ha estat enamorat secretament, decideix començar a investigar pel seu compte. És un intent desesperat de comprendre com i per què va desaparèixer.

Àlvar Triay, que va iniciar la seva trajectòria professional en el món de la interpretació el 2001, recorda l’interès de Laura Jou, una de les dues directores de la sèrie, perquè interpretés a un dels guàrdies civils, «la prova la vaig fer amb Marc Martínez, que fa de tinent Monteagudo, amb ell ja havia treballat, i ens van elegir per als dos papers». A més, Triay va tenir coneixement que també havia fet les proves un altre migjorner, Lluís Febrer, «no sabia quin personatge faria, però al final quan me van dir que li havien donat el paper de fill de l’alcalde vaig estar molt content per a ell. Tots dos som migjorners i havíem participat en l’obra ‘El principi d’Arquimedes’ que es va presentar al Premi Born». No obstant açò, els dos no han coincidit molt durant el rodatge de la sèrie, «és ver que al principi quan es descobreix el cadàver, sí que els guàrdies civils i els joves tenen més contacte, però després no vam coincidir tant», recorda.

Per la seva part, Lluís Febrer recorda que va fer la prova per a un personatge, però finalment no li van donar, «ja ho havia donat per perdut, quan em van dir que la directora em volia fer una nova prova, aquesta vegada per a un altre personatge, un parell de setmanes abans de l’inici del rodatge. La vaig fer amb ella i amb el coach de la sèrie i al final va ser que sí».

Sobre el resultat d’aquest nou treball interpretatiu, Triay afirma que «estic molt content, tot és un aprenentatge i amb cada treball estàs fent el teu camí que tant de bo no s’acabi mai», mentre que Febrer assenyala que «ha estat una experiència nova, molt enriquidora, com a intèrpret és molt interessant».