José Manuel García, Óscar Gómez, Kike Sastre, Pau Sintes, Tato Rabasa i Caterina Taltavul.  | Gemma Andreu

TW
0

Els ajuntaments de Maó i Es Castell han organitzat una mostra artístic-musical que fusiona de manera simultània el jazz en directe amb la pintura de diferents artistes locals i estudiants d’art. Aquest esdeveniment tindrà lloc dia 9 d’abril, a les 12 hores, a l’Esplanada des Castell i dia 16, a les 12 hores, a la plaça del Carme a Maó.

SonArt és una iniciativa de les empreses de gestió cultural Eventson i Tararó que comptarà amb la participació de Rafael de la Rica, María Ruiz, Tomeu Sánchez, Pol Marbán, Verónica Arellano, Vincent Russell, Caterina Taltavull, Jordi Cárdenas, Pau Sintes i sis alumnes de l’Escola d’Art de Menorca, juntament amb Anna Szostak Quartet.

El regidor de Festes de Maó, José Manuel García, va assenyalar ahir que es tracta d’una iniciativa interessant perquè «enllaça directament amb la línia que des de l’ajuntament anam apostant per la promoció cultural i musical». Per la seva part, el regidor de Comerç des Castell, Óscar Gómez, va destacar «el caràcter innovador de la proposta de combinar la creació artística amb la música» per recolzar la celebració d’aquest esdeveniment.

Estructura

La iniciativa produïda per Tato Rabasa, de Tararó, i Kike Sastre, d’Eventson, consisteix en l’actuació del grup de música jazz i amb una ringlera de cavallets amb els seus llenços perpendicular a l’escenari. Els artistes pintaran en els seus cavallets el temps que duri una cançó. En acabar aquesta, els diferents artistes deixaran el seu cavallet i passaran al de la seva esquerra i així successivament mentre el grup interpreta les cançons, fins a arribar cada un d’ells al cavallet que han començat a pintar. Per tant, cada quadre serà resultat de tots els artistes participants, que hauran deixat el seu estil particular en cada llenç.