Rosario, la menor dels Flores (imatge, i el grup Manel encapçalen un cartell ple de figures, que confluiran a l’escenari del Recinte Firal des Mercadal

TW
1

El Menorca Music Festival arriba per fi a l’Illa i ho fa amb un cartell de luxe, que el converteix en un dels esdeveniments culturals més potents de l’estiu. Manel, Miki Núñez, Joan Dausà, Rosario, Nil Moliner, La La Love You, Ramon Mirabet i Oques Grasses configuren un programa de concerts gairebé diaris, des del 5 al 13 d’agost, en un escenari a l’aire lliure al Recinte Firal des Mercadal.

Després de dos intents frustrats per la covid els dos darrers estius, el Menorca Music Festival s’ha reconfigurat, i amb força, per dur a l’Illa un esdeveniment estiuenc similar als que es poden fer a la Península, però amb l’encant i els «ritmes» propis de Menorca. Així ho apunten des de l’organització, que proposen sis vetllades musicals nocturnes que, a més, serviran de reivindicació i conscienciació envers la reducció de plàstics d’un sol ús i el problema de la contaminació de la mar, i serà un espai lliure de discriminació de gènere.

El 5 d’agost, els catalans de Manel seran els encarregats d’encetar el festival amb la presentació del seu darrer treball, l’EP «L’amant malalta» (2021). Els dies successius pes Mercadal el televisiu i eurovisiu Miki Núñez, qui acostarà al públic els temes que configuren «Iceberg» i segur que tampoc faltaran títols com «La venda», «Viento y vida» o «No m’ho esperava».

Joan Dausà es presentarà davant el públic menorquí amb «Ho tenim tot», darrer disc seu que arriba després de tres anys de silenci discogràfic. I igual ho farà la petita dels Flores, Rosario, que donarà a conèixer «Te lo digo todo y no te digo nada» que acaba de publicar i que esdevé tota una renovació, «de maduresa» i «amb molta energia per ballar-lo i sentir-lo en directe».

El 10 d’agost serà el torn de Nil Moliner, figura que ha emergit amb força i en poc temps, amb nominacions a Los 40 Music Awards, premis com l’Odeón 2021 o 8 discos d’or i 7 de platí. El festival es tancarà el 13 d’agost amb un triple concert encapçalat pels catalans Oques Grasses, que faran a Menorca una de les poques actuacions de l’estiu en el marc del seu desè aniversari. El mateix dia, Ramon Mirabet presentarà «Shining Light», disc acabat de treure del forn i que esdevé, segurament, el més personal, madur i introspectiu. Per acabar, els madrilenys de La La Love You, premi MTV a millor artista espanyol i amb un disc d’or i un altre de platí, aterraran a l’Illa amb temes com «El fin del mundo» per la qual han estat nominats en els Premis de la Música Independent.

Programa

Divendres, dia 5

Manel

Dissabte, dia 6

Miki Núñez

Diumenge, dia 7

Joan Dausà

Dimarts, dia 9

Rosario

Dimecres, dia 10

Nil Moliner

Dissabte, dia 13

La La Love You, Ramon Mirabet i Oques Grasses