Dolores Olivares, Margarita Orfila i els germans Guillermo y Lourdes de Olives | Gemma Andreu

TW
0

L’Ateneu de Maó ha convocat el XLIII Saló de Primavera-Premi Guillermo de Olives Pons que inclou pintura i fotografia artística, amb la concessió de la Medalla d’Or i 5.000 euros per la família De Olives Olivares i la Menció Honorífica amb 2.000 euros que aporta l’Ateneu.

Les obres que opten al Saló de Primavera-Premi Guillermo de Olives Pons s’hauran de presentar des del 2 de maig fins al 27 del mateix mes, i les seleccionades pel jurat formaran part de l’exposició que enguany es farà al Claustre del Carme.

La presidenta de l’Ateneu de Maó, Margarita Orfila, va recordar que el 2020 no es va celebrar el corresponent Saló de Primavera-Premi Guillermo de Olives Pons, que s’organitza amb periodicitat biennal, a causa de la pandèmia de la covid-19, i que pretén preservar la memòria del que va ser president de l’entitat durant 17 anys, «jo també destacaria la implicació en aquells anys de la seva viuda, Dolores Olivares, que podríem definir com a ‘presidenta’», va assegurar.

Orfila va referir-se a l’«extraordinari» revifament de l’art a Maó, amb l’establiment de les galeries Hauser y Wirth i Cayón, així com l’Illa convertida en segona residència de nombrosos artistes de diferents especialitats i tendències artístiques.

En aquest sentit, la presidenta de l’Ateneu va destacar que en aquesta edició el Saló de Primavera, a més de continuar amb la pintura, s’obre també a la fotografia artística, amb la voluntat de que la veterana entitat cultural sigui «un Ateneu del segle XXI».

Per altra banda, també va recordar el canvi d’ubicació de l’exposició dels treballs seleccionats del certamen artístic, donat que en tost de l’església de Sant Antoni es durà a terme al Claustre del Carme.

Fotografia

Orfila va aprofitar la presentació del XLIII Saló de Primavera per entregar a Dolores Olivares la rèplica fotogràfica de Guillermo de Olives que figura a la galeria de presidents de l’entitat, donat que la seva viuda no va poder assistir a la inauguració del curs 2021-2022 que va homenatjar els expresidents de l’entitat.