L’actor i cineasta palestí Elia Suleiman és la darrera incorporació.

TW
0

El cineasta Elia Suleiman s’ha incorporat al jurat del III Premi Mediterrani Albert Camus que es donarà a conèixer el proper 14 de maig i que valora la trajectòria personal i l’obra d’un creador o pensador contemporani testimoni i actor del seu temps, com ho va ser l’escriptor franc-algerià d’origen menorquí.

Suleiman és un actor i cineasta palestí amb una àmplia experiència. Comparat amb Jacques Tati o Buster Keaton, s’ha encarregat d’abordar en els seus treballs tant allò burlesc com seriós amb un sentit poètic. El seu primer llargmetratge, «Crònica d’una desaparició» li va valer el premi a la millor òpera prima al Festival de Venècia el 1996 i el 2002, «Divine Intervention», una tragicomèdia moderna sobre l’ocupació israeliana de Palestina, va obtenir el Premi de la Crítica Internacional (FIPRESCI) i el Premi Especial del Jurat del Festival de Cannes i el Premi a la Millor Pel·lícula Estrangera als European Awards de Roma. Al 2009 també va ser nominat a la Palma d’Or de Cannes per «The time that remains» i el seu últim llargmetratge, «It Must be Heaven» de 2019, va obtenir-ne una menció especial.

La resta del jurat está formada per la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCB), Judit Carrera com a presidenta, el dramaturg Ahmed Gazhali, la periodista Laura Fernández i la presidenta de la Societé des Études Camusiennes de França, Anne Prouteau.

Lectura d’«El primer home»

Dissabte 23 d’abril, es durà a terme a la Plaça de la Conquesta de Maó la lectura pública d’«El primer hombre», la darrera novel·la d’Albert Camus que constitueix un relat de la seva infància a Algèria i dels seus orígens menorquins. Les inscripcions per poder participar en aquesta marató de lectura estan obertes a la web trobadescamus.com.