Escrit per Ramon Campa i Tomeu Simó i il·lustrat per Maria Padilla, el conte ja està a la venda a les llibreries de Menorca des del 10 d’abril

TW
0

Espelma edicions, editorial balear especialitzada en contes tradicionals i amb un fort accent local, ha presentat les seves novetats de primavera per la diada de Sant Jordi 2022 i entre elles destaca un ambientat a Menorca, el conte infantil «Volem fer formatges». Escrit per Ramon Campa (Barcelona, 1975) i Tomeu Simó (Mallorca, 1978) i il·lustrat per Maria Padilla, narra la història d’una família des Mercadal disposada a tornar a posar en marxa la granja familiar per elaborar formatges. «Un conte ple d’amor per l’artesania i la tradició, didàctic, il·lustrat al detall i amb tot el sabor de l’illa del vent!», és la descripció que en fan a Espelma Edicions per un llibre que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament des Mercadal i que ja està a la venda a les llibreries de Menorca des del passat 10 d’abril.

Ambientat al poble des Mercadal, aquest llibre de 48 pàgines i un preu al públic d’uns 15 euros, arrenca amb una conversa que dona sortida a una història d’amor per la tradició i pel producte estrella de Menorca, el formatge. «Mare, pare! Avui hem fet un altre taller d’alimentació a l’escola, i hem parlat de formatge. Ens ha encantat!», expliquen n’Aina i en Joan, els dos fillets d’una família. «A ca nostra fa molts anys en fèiem, el padrí i la padrina en sabien molt i els sortia molt bo», responen els pares. «Ah sí? I per què no en tornam a fer? Noltros vos podríem ajudar!». Així, amb la iniciativa i il·lusió dels infants, arrenca una història que ajuda a conscienciar els més petits i també els grans del valor de la tradició en un món cada vegada més afectat per la globalització.