Les pel·lícules tornaran a les sales del Canal Salat en les pròximes setmanes

TW
3

Ciutadella recuperarà per fi, d’aquí a poques setmanes, les projeccions de cinema a les sales del Canal Salat. I és que, després de gairebé dos anys sense activitat, l’Ajuntament està a punt de finalitzar els tràmits per a l’adjudicació de la gestió de les instal·lacions. Al concurs es van presentar tres empreses i l’adjudicatària ha resultat ser Es Moix Negre SL, que ha presentat la millor proposta, tant econòmica com cultural.

En aquest moments, perquè es tanqui el procés ja només falta que l’empresa presenti el contracte firmat i qualque document més. Així ho afirmava ahir el regidor de Cultura, Andreu Cardona, qui espera que els tràmits quedin resolts en els propers dies. Quan açò passi, l’adjudicatària del servei podrà entrar al recinte i haurà d’iniciar l’activitat en un termini d’un mes. De fet, els darrers dies s’han fet visites als cinemes amb responsables de l’empresa.

Tres ofertes

Al procés de licitació es van presentar tres propostes. La societat Es Moix Negre SL, lligada a la de telecomunicacions Cototo, va presentar la millor proposta econòmica, superant fins als 28.501 euros l’oferta anual del cànon, que tenia un preu de sortide de 8.000 euros. Les altres dues ofertes rebudes eren per uns imports de 13.500 i 14.000 euros.

El contracte serà per sis anys, renovable per dos més (un més un), i està subjecte a un programa cultural paral·lel a l’activitat exhibidora. De fet, els membres de la mesa de contractació van destacar que Es Moix Negre ha presentat una proposta molt detallada, amb una oferta cultural setmanal per enguany i el 2023, molt variada i dirigida a públics diversos. És així que es preveu que es duguin a terme activitats alternatives al cinema comercial, com ara òperes en directe, retransmissions d’esdeveniments esportius o de gamers, concerts o activitats en col·laboració amb centres educatius i tallers formatius. També figuren propostes relacionades amb la sostenibilitat, la inclusió i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.