La fundació Fidah convoca la tercera edició del certamen dirigit a pianistes novells i de Balears | Fidah

TW
0

El pròxim 14 de maig se celebrarà a Ciutadella el III Concurs Fidah per a Joves Pianistes, el certamen dirigit a estudiants de piano nascuts a les Balears, que organitza la Fundación Internacional para la Difusión de las Artes y las Humanidades, amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Ciutadella. Les audicions es faran a l’església del Socors.

El concurs consta de tres categories, per a pianistes de 7 a 11 anys, de 12 a 15, i d’entre 16 i 18. Així ho apuntava la presidenta de la Fidah, Pilar Alonso, qui destacava com a novetat que els infants de menor edat, els que participin en la categoria primera, no aspiraran a premi. «Tots ells rebran un diploma de participació, no un premi, perquè pensam que sent tan petits, posar pressió és inútil». I és que, afegia, «la nostra idea és motivar-los i que segueixin tocant el piano, en cap cas els volem transmetre que un fillet és millor que l’altre i crear desmotivació».

Bases

La resta dels participants sí que optaran a premi, de 300 i 500 euros en materials musicals, respectivament, per als de 12 a 15 anys i els de 16 a 18 anys.

Les bases es poden consultar al web de la Fidah. Les inscripcions estan obertes fins al 10 de maig a les 23.59 hores. Cada músic haurà de fer una interpretació d’un màxim de 4, 5 o 8 minuts, segons la categoria, i hauran de preparar temes diferents per a les fases classificatòries i les finals.

El dia del concurs, a les 10 hores hi haurà la recepció dels participants i durant el matí es faran les primeres audicions. Ja al capvespre estan previstes les rondes amb els finalistes.

S’encarregarà d’avaluar els aspirants un jurat d’experts, presidit per tres pianistes de reconegut prestigi, a més d’un membre de la fundació. Entre aquests hi haurà Francesc Prat, pianista, compositor i director de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. De fet, el dia anterior al concurs, oferirà un recital amb una obra pròpia.