L’escriptor i periodista Carlos Garrido, en una imatge de 1989.

TW
2

El llibre «Menorca màgica» torna a estar a disposició dels lectors, després que el seu autor, Carlos Garrido, hagi impulsat la seva reedició.

La primera edició de «Menorca màgica» data de 1990, i ja feia anys que estava esgotada. És per açò, que el seu autor, l’escriptor i periodista Carlos Garrido Torres, s’ha encarregat de fer una nova tirada d’aquesta obra clàssica sobre l’imaginari i els mites de Menorca.

Nous continguts

La nova edició compta amb algunes novetats. S’han corregit i augmentat els textos per ampliar la informació, i a més, d’acord amb els temps actuals, s’ha incorporat un codi QR a les seves pàgines. A través d’aquest, el lector tindrà l’oportunitat d’accedir a més continguts, com per exemple un vídeo de la primera estada de Garrido a l’Illa, o també dibuixos, fotografies i àudios que ajuden a completar el «contrallibre», que complementa i explica de forma més profunda el llibre.

L’escriptor opta, igualment, per un format de distribució artesanal, a través de la seva pròpia pàgina web, carlosgarridotorres.com, que esdevé canal per a l’adquisició dels exemplars. També, per descomptat, el llibre es pot trobar a través de les llibreries.

La intenció de Garrido és presentar aquesta segona edició de «Menorca màgica» pròximament a Menorca, de cara a principis de juny, però encara no s’han concretat les dades.

Mites

El llibre s’endinsa en un fascinant món mític i llegendari dels mites de Menorca. Des de les taules a les ciutats submergides, passant per les bruixes de Ciutadella, els fantasmes del castell de Sant Felip o la temuda costa dels naufragis. En les seves pàgines apareixen indrets diversos de l’Illa, des de la Naveta des Tudons, als talaiots, passant per Sanisera, Son Bou, el Toro, Santa Àgueda o el barranc d’Algendar, entre molts altres.

L’autor ofereix a la seva web la possibilitat d’enviar el llibre amb dedicatòria. Només cal indicar-ho en les notes adjuntes, a l’hora de realitzar la comanda.