‘Calma en las salinas’, una de les fotografies que es poden veure a l’exposició a la plaça des Mercat.  | CIME

TW
1

Les 39 millors imatges del I Concurs de Fotografia Nocturna Menorca Starlight ja es poden admirar en una exposició que es pot visitar fins al 6 de juny a la plaça des Mercat des Castell, localitat on arranca aquesta mostra itinerant que recorrerà totes les poblacions de l’Illa.

El certamen fotogràfic va ser organitzat per l’Agència Reserva de Biosfera del Consell insular i el Fotoclub del Cercle Artístic de Ciutadella, amb l’objectiu de divulgar la bellesa del cel nocturn de l’Illa i sensibilitzar sobre la importància de la seva preservació.

L’exposició va ser inaugurada el passat dimecres amb la presència d’Irene Estaún, directora insular de Reserva de Biosfera; Josep Vidal i Galip Caules, president i vocal del Fotoclub, respectivament; Marisa Álvarez i Pedro Sánchez, regidors de Medi Ambient i Cultura des Castell, respectivament, i Tana Pons, tècnica d’Educació Ambiental del Departament de Medi Abient i Reserva de Biosfera del Consell insular.

L’exposició es complementa els caps de setmana del 21-22 i 27-28 de maig amb la instal·lació d’una cúpula planetària mòbil on es faran sessions d’astronomia per a famílies entre les 18.30 i les 21 hores. Aquesta activitat consisteix en una sessió divulgativa amb imatges 360 graus dins la cúpula instal·lada al costat de l’exposició, amb una explicació introductòria a l’astronomia i al funcionament de l’univers a partir del cel nocturn visible des de Menorca.