Reno Wideson i la seva companya, al port de Barcelona, abans d’embarcar cap a Menorca. 

TW
0

El Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca organitzarà, el mes de novembre, una exposició dedicada a Reno Wideson, fotògraf xipriota que a partir de 1963 s’establí a l’Illa, on passà temporades i retratà la Menorca de l’època.

Reno Wideson (1920-2020) va ser un dels fotògrafs xipriotes més importants. Fou autor d’una gran quantitat d’obres, a través de les quals deixà testimoni sobre la vida quotidiana, els paisatges i la gent del seu país.

Entrà en contacte amb la fotografia als 12 anys, quan els pares li regalaren un Kodak Box Brownie. Aparell amb el qual va captar els monuments més importants de Xipre i les seves gents. Una feina que contribuí a immortalitzar la vida dels anys 40, 50 i 60.

Menorca

Després de passar per Anglaterra, on treballà per la BBC, Wideson descobrí Menorca, on s’establí els estius, entre 1963 i principis del segle XXI. I ho va fer, és clar, acompanyat de la seva càmera, i demostrà sempre atracció per la mar, els ports i les embarcacions.

Reno Wideson va publicar tres àlbums, «Cyprus in pictures», el 1952, «Portrait of Cyprus», tres anys més tard, i «Cyprus, images of a lifetime», el 1992. Lamentablement, el seu treball dedicat a Menorca va quedar sense publicar, fet que impedí donar major difusió a aquelles imatges de l’Illa que captivaren el fotògraf.

El Menorca Doc Fest dedicarà a Wideson una exposició, a la Sala Sant Antoni, de Maó. Comissariada pel fotògraf Lluís Real i Cristian P. Coll, s’inaugurarà l’11 de novembre.