Al tram final des Pla s’instal·là una zona d’oci amb cavallets, jocs o el laberint de Lithica | J.P.G.

TW
3

El festival Amalgama Kids, que es va celebrar el cap de setmana, es va tancar amb unes 2.500 localitats venudes. Una xifra per la qual l’organització estava satisfeta, ja que indicava que moltes famílies van baixar al Pla de Sant Joan per a gaudir d’una variada oferta, entre espectacles, tallers i activitats diverses, però també perquè demostrava el potencial que té aquesta emblemàtica zona del port, més enllà d’un espai per a l’estacionament de vehicles.

L’esplanada de la colàrsega del port de Ciutadella es va convertir en pulmó de vida. Amb el món animal com a temàtica general del festival, es van dur a terme una gran quantitat de propostes, de la mà de l’associació Junts as Pla i un bon nombre d’entitats col·laboradores. I n’hi va haver per a tots els gustos, des de representacions teatrals com «Circumloqui», «Pedres i plomes» o «Jungle’s Contes»; de circ com «Trot» o «The Wall» o «Chatungla»; o les actuacions de Dos Sipiots; «Animals!» a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música i Arts Escèniques de Ciutadella, o «Soul & Funk pels més petits», que arribava de la mà de Jazz Obert i que anava destinat a famílies amb infants.

Laberints gegants proposats per Lithica, activitats de volteig, batucades o els cavallets ecològics, van ser altres de les iniciatives que es van dur a terme, igual com un espai literari, una activitat d’arqueologia per excavar una naveta o el concurs de dibuix, que va tornar a tenir molt d’èxit entre els més petits.