El llibre de Natalia Rodríguez  Byrne es presenta dia 7 de juny a Sa Catòlica.  | N.R.B.

TW
0

La menorquina Natalie R. Byrne, o el que és el mateix, Natalia Rodríguez Byrne, de 34 anys, ha publicat el llibre «Small book poems», un poemari escrit en anglès que té el seu origen en l’enyorança que l’autora va experimentar de l’Illa entre 2014 i 2015 quan va viure i treballar a Brasil. El llibre serà presentat per l’autora el pròxim dimarts dia 7 de juny, a les 17.30    a la llibreria Sa Catòlica, de Maó.

«Petit llibre de poemes», la seva primera incursió en la literatura, és una publicació de 56 pàgines, dividit en quatre capítols: «Poemes de Menorca», «Colors primaris», «Art i passió» i «Poemes confinats» en que es rememora les vivències i sensacions d’una menorquina de naixement, de pare espanyol i mare irlandesa, que estava a milers de kilòmetres de la seva illa natal.

El llibre és una autoedició, de 500 exemplars, en que a més dels poemes, l’autora incorpora una sèrie de fotografies i pintures pròpies, a més d’haver-se encarregat del disseny d’aquest. «Es tracta d’un llibre en que he utilitzat un llenguatge simple, he volgut expressar els meus sentiments més profunds de manera senzilla. Després d’estudiar uns anys fora d’Espanya, a Holanda, vaig conèixer el meu marit, que és de Brasil, país on vam viure dos anys i mig, vaig fer feina a una escola com a professora d’anglès. Allà vaig començar a escriure aquests poemes, que em van sortir en anglès, la llengua de la meva mare», assegura.

A «Poemes de Menorca», la poetessa es deixa endur per l’enyorança de l’illa que sura a la Mediterrània, del seu paisatge natural, de les cales i platges, de l’aire i del vent, a vegades intens, dels fars que voltegen l’Illa, entre altres.

A «Colors primaris» agafen protagonisme el magenta, el blau i el groc per retratar amb paraules les imatges del cel, de la mar, de la simfonia de colors que es desprenen de la contemplació de la natura.

A «Art i passió» reflexiona sobre la necessitat i la importància d’escriure, de crear, encara que la inspiració    i altres circumstàncies no ajudin a fer-ho.

I a «Poemes confinats» expressa    l’impacte i les conseqüències de la pandèmia de la covid-19, que ha trasbalsat la vida de milions de persones.

El llibre de Natalia Rodríguez    es presenta dia 7 de juny a Sa Catòlica.    Foto: N.R.B.