Jesús Ángel Rojo | Efe

TW
1

Dia 12 d’octubre, Alaior celebrarà el Dia de la Hispanitat amb una xerrada a càrrec de l’escriptor i president del canal Distrito TV José Ángel Rojo, autor de llibres sobre el paper d’Espanya al llarg de la història.

L’encarregat de presentar el conferenciant serà el batle alaiorenc, José Luis Benejam. Serà ell qui introduirà al convidat, qui parlarà sobre els llibres «Los invencibles de América», «Cuando éramos invencibles» i més especialment de «Cuando éramos invencibles II. Dueños del mundo».

Aquests treballs intenten revelar les gestes que, segons l’autor, van ser silenciades i oblidades i que reivindiquen el paper d’Espanya i de la seva cultura en la història universal, com poden ser el descobriment de l’Antàrtida o d’Austràlia, la primera volta al món o batalles èpiques dels terços espanyols davant els britànics. Perquè, segons apunta, «Espanya ha estat la nació que més ha fet per la civilització occidental des de la caiguda de l’Imperi romà». La xerrada, amb entrada gratuïta, es farà a la sala d’actes del Centre Cultural del Pati de sa Lluna.