L’exposició de Rashid Johnson s’ha inspirat en relats històrics de travessies i migracions | Hauser&Wirth

TW
7

Més de 54.000 persones han visitat l’exposició «Sodade» de l’artista estatunidenc Rashid Johnson a la galeria d’art Hauser & Wirth, a l’Illa del Rei, des que va ser inaugurada el passat 19 de juny. Es tracta d’una quantitat lleugerament inferior a les 58.000 persones que el 2021 van visitar l’exposició «Masses and Movements», de Mark Bradford, en la primera exposició de la prestigiosa galeria suïssa a Menorca.

L’artista multidisciplinari Rashid Johnson (Chicago, 1979) s’ha estrenat en el panorama artístic a Espanya amb l’exposició instal·lada a la galeria menorquina de Hauser & Wirth, formada per pintures de nova creació Seascape i d’escultures d’embarcacions que s’inspiren en relats històrics de travessies i migracions.

En la seva primera exposició a Espanya, Johnson aprofundeix en el seu estudi de les embarcacions, en aquest cas com a sinònim de pira funerària, i mitjançant unes escultures de bronze, a partir de les tradicions històriques de cultures d’arreu del món.

Per la seva part, l’exposició artística de Mark Bradford (Los Àngeles, 1961), que es va poder visitar l’any passat també va ser la seva primera mostra a Espanya, en què els visitants van poder veure una instal·lació d’escultures de globus terraqüis, una pintura mural concebuda expressament per a l’espai de la galeria i una sèrie de llenços de nova creació basats en un mapamundi del segle XVI.

Millor destí d’art

L’obertura l’any passat de la galeria Hauser & Wirth a l’Illa del Rei va representar la irrupció de Menorca en la ruta dels millors destins d’art, amb la concessió del premi al millor destí mundial d’art atorgat per l’autoritat també mundial del disseny Wallpaper.

El apunte

Final de temporada amb una perfomance, tallers per adults i infants, música i torrada

La galeria d’art Hauser &Wirth Menorca celebra el pròxim diumenge 13 de novembre el final de temporada amb la programació d’una sèrie d’actes festius per a tots els públics.

El programa inclou una visita amb els voluntaris de la Fundació Hospital de l’Illa del Rei (9 a 11 h); taller per adults «L’aranya teixidora» amb l’artista i catedràtica Tònia Coll (10.15 a 12.15 h); taller familiar «Teranyina atrapa-somnis» per a fillets de 3 a 15 anys al bosc de Cantina (10.15 a 13 h); performance «Desfilar l’ornament. Ubú i altres estructures per abraçar les notes de pas, les appoggiatures i les brodadures musicals», de Fito Conesa (11.30 a 12.30 h); i música, ball i torrada a Cantina (13 a 16 h).