Imatge de l'encesa dels talaiots el passat mes de gener. | Gemma Andreu

TW
28

El Consell ha publicat una oferta de contracte menor de serveis per a l’organització d’una nova Encesa de Talaiots pels Drets Humans que tindrà lloc el gener de 2023 durant la celebració de l’acte «Talaies i talaiots del Mediterrani. Un cant pels drets humans». La institució ha reservat una partida màxima de 15.000 euros, sense comptar els impostos. Les empreses o professionals interessats a dur a terme aquest encàrrec poden presentar la seva proposta fins al 25 de novembre.

En aquest punt s’ha de recordar que la contractació de la darrera encesa de talaiots, celebrada el gener d’enguany, va estar envoltada de certa polèmica després que el conseller de Ciudadanos, Eugenio Ayuso, denunciés falta de transparència en el procés de contractació i es fes ressò de queixes ciutadanes rebudes sobre la possibilitat de que «aquestes contractacions menors que no precisen licitació puguin estar beneficiant algunes persones pròximes al govern insular». En la passada edició el cost final del contracte va ser d’aproximadament 12.500 euros.

Solidaritat i promoció

Més enllà d’aquesta polèmica, des del Consell explicaren ahir que l’objectiu de l’acte és reivindicar la defensa dels drets humans en el marc de la programació d’activitats i actes de la Diada del Poble de Menorca. L’encesa de talaiots, no obstant, ha de servir també per a «la promoció i divulgació de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial a través del patrimoni històric i arqueològic de l’Illa», segons van especificar en un comunicat.