Suso González. El pianista i professor ha escollit els compositors i les cançons que defineixen el seu recorregut vital-musical | David Arquimbau Sintes

TW
0

El pianista Suso González ofereix aquest dijous, a les 19 hores, un concert al Teatre Principal de Maó en què interpretarà dotze obres que han marcat la seva trajectòria vital i artística. Es tracta d’un concert solidari, per la qual cosa l’import de la venda d’entrades es destinarà íntegrament a la Asociación de Padres de Niños con Cáncer de Baleares (Aspanob), que tindrà una durada d’una hora i quinze minuts.

Suso González (Ourense, 1965), establert a l’Illa des de fa vint-i-dos anys, ha preparat un repertori musical que reflectirà les músiques que han tingut un impacte en la seva infància, l’adolescència, la joventut i la maduresa; per tant, es tracta d’un autèntic viatge musical pel temps, un recorregut vital-musical que ha modelat la forma de sentir i d’interpretar la música, en definitiva, la forma de vida.

El repertori del concert, que du el nom de «Músiques de la meva vida» i està estructurat en quatre blocs, està format per «Suso is coming Bach», «Shumanndo» i «Scriabizado» per a l’època de la infància; «Let it beatle», «Fuma en el water» i «You got a friend» per a l’adolescència; «Nobody knows», «Blues for jazz» i «I Pay my Bill» defineixen l’època juvenil; i «Maruxa», «S’hort des tarongers» i «Blanca luz» s’identifiquen amb la maduresa.

Viatge musical

El pianista assegura que el concert d’aquest dijous vespre al Teatre Principal és «com un viatge a través de diferents etapes de la meva vida, en la qual hi ha hagut certes músiques i certs estils que han marcat la manera d’interpretar música i la meva forma de ser. La infància està marcada per la música clàssica, l’adolescència està enfocada cap al rock, el pop, el folk, la joventut és el bloc dedicat al jazz, i la maduresa són composicions meves i també de Rut Florit relacionades amb la meva part més personal i familiar».

Així, el primer bloc és un homenatge a Johann Sebastian Bach, Robert Schumann i Alexander Scriabin, el segon està centrat en The Beatles, el rock dur i el folk, el tercer hi ha la presència dels espirituals negres, el blues i el pianista Bill Evans, i el quart hi ha una composició dedicada a la seva filla Maruxa, una altra de Rut Florit, la mare d’aquesta, i el final del concert és amb una peça, «Blanca luz», en homenatge a la família gallega del pianista.

El apunte

Pianista i professor a les escoles de música de Ciutadella i es Mercadal

Pianista, solista-acompanyant, professor de piano i de música moderna-jazz, Suso González va iniciar els seus estudis musicals als 10 anys al Conservatori d’Ourense i va aconseguir el títol de professor de piano clàssic a Madrid. Va realitzar estudis de música moderna a l’Escola de Música Creativa, amb diploma de la Barklee School of Music, a Madrid.

A més, el 2009 va obtenir el títol oficial superior, especialitzat en jazz, per l’Esmuc de Barcelona. El 2011 va publicar el seu primer disc, Entonces...», amb el projecte Suso González Trio. En l’actualitat, és professor de les escoles de música de Ciutadella i es Mercadal.