Chiara Oliver, Maria Àngels Gornés, Joan i Clàudia Perelló Serrano, Dani Juanico, Guiem Soldevila i Ulyana Popovych

TW
0

La gala de MENORCA · «Es Diari» del proper dissabte al Teatre Principal de Maó permetrà lliurar els premis Protagonistes de la Vida Menorquina 2022 i els premis periodístics 2023, envoltats d’un programa musical excel·lent i sorprenent. Amb la direcció artística de Maria Camps s’ha dissenyat un acte amb músiques diverses i autors diferents, amb les característiques comunes que neixen en aquesta terra, que estan plenes de contingut o que surten del cor.

A la gala d’«Es Diari» que compleix 82 anys, s’hi podrà assistir amb invitació. Els subscriptors que hi estiguin interessants han de remetre un correu a protagonistas@menorca.info.

Soldevila, Ucraïna i veus joves

Guiem Soldevila obrirà la gala amb «Els dies antics» una de les composicions que forma part del nou disc «Intimari» que es presenta a partir del mes d’abril, musicant poemes de Ponç Pons. Interpretarà una peça amb Maria Camps i una altra amb la seva mare, Maria Àngels Gornés, que cantarà un dels poemes més coneguts de Joan López Casasnovas, que rebrà el Far d’Honor en aquesta gala. La seva presència destaca el valor de la llengua pròpia i de la poesia menorquina.

Noticias relacionadas

Ulyana Popovych és pianista i professora de música. Les seves arrels ucraïneses tindran presència a l’escenari amb la interpretació d’una composició de la seva terra. A la part final, amb Maria Camps oferiran algunes sorpreses.

L’acte de Sant Antoni de «Es Diari» també vol donar valor a les veus joves, que destaquen amb força i alhora reconèixer la importància de la formació musical a l’Illa. Actuaran dos joves germans i alumnes de l’Escola de Música des Mercadal, Joan i Clàudia Perelló Serrano. I també dos músics que són prou coneguts per haver participat al programa «La voz», Dani Juanico i Chiara Oliver. Els dos interpretaran temes propis al piano del ‘Principal’.

La gala s’obrirà amb una intervenció de l’editor Josep Pons Fraga. Serà presentada pel director del mitjà, Josep Bagur, i comptarà amb la presència de les principals autoritats de Balears i Menorca.