Imatge del concert de comiat que Ramon Coll va oferir al Teatre Principal de Maó l'any 2011, | Javier

TW
0

Ramon Coll Huguet, el cèlebre pianista que va néixer a Maó l’any 1941, ha mort la matinada d’aquest dilluns a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona) a l’edat de 81 anys. La seva trajectòria musical brillant el va fer mereixedor, l’any 2008, de la Medalla d’Or de la ciutat de Maó i de la Creu de Sant Jordi l’any 2015. Se’l reconeixia així com l’instrumentista menorquí amb una major projecció internacional en el món de la música clàssica. Els problemes de salut l'havien apartat dels escenaris en els darrers temps.

Nascut en una família de músics, quan tenia només 11 anys va protagonitzar el seu primer concert amb orquestra i amb 14 va finalitzar els estudis al Conservatori de Palma, on va obtenir el títol de professor de piano amb les màximes qualificacions. Amb 18 anys va guanyar el segon premi al Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin de Valldemossa, el premi extraordinari Magda Tagliaferro i el premi de l'Institut Francès de Barcelona.

L’any 1960 es va traslladar a París per treballar amb M. Tagliaferro. Al Conservatori Nacional Superior de Música de París també va ser guardonat amb el primer premi (1964). Entre els seus mestres hi ha figures de la talla de J. Mas Porcel, J. Morpain, V. Perlemuter, L. Gousseau i S. Richter.

Noticias relacionadas

Mestre i concertista

En el vessant pedagògic va exercir a les càtedres de piano del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona (el 1968 i, de nou, el 1998), del Conservatori Superior de Música de Sevilla (1973) i del Conservatori Superior de Música del Liceu (1987), i com a cap del departament de piano del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (2000).

Des del 1985 era acadèmic numerari de la Real Acadèmia de Belles Arts «Santa Isabel d'Hongria» de Sevilla. Va ser guardonat amb la insígnia d'or de la Federació Internacional de Joventuts Musicals (1985), la medalla d’or Ciutat de Maó (2008) i la Creu de Sant Jordi (2015).

Com a concertista va fer innombrables concerts a tot Espanya, Europa i Amèrica, i té enregistrats nombrosos discos.

El tanatori Cabré Jonqueras de Granollers estarà obert aquest dimarts de 11.30 a 15.30 hores i la missa funeral es farà dijous dia 19 a les 13 hores a la parròquia de Sant Pere de Vilamajor.