El Taller de Glosa organitzat per Soca de Mots que es celebra a la Sala de Convencions des Mercadal | Josep Bagur Gomila

TW
0

Aquest dissabte dia 25 es celebrarà a Maó el I Festival de Glosa i Cant Improvisat, organitzat per l’associació Soca de Mots amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, en el qual participaran vint-i-dos cantadors i sonadors de Menorca, Mallorca, València i Catalunya.

A les 10.30 hores tindrà lloc a l’Ajuntament de Maó un acte de benvinguda a tots els cantadors i sonadors de glosa i art improvisat que durant tota la jornada participaran en aquest esdeveniment de la cultura popular, que fa vint-i-tres anys va conèixer una important embranzida gràcies a l’activitat impulsada per Soca de Mots.

Tres quarts d’hora després començarà l’activitat «Improvisant a les tavernes» que comptarà amb l’actuació correlativa dels quatre grups de glosadors i improvisadors en quatre escenaris diferents.

Així, a les 11.15 h hi haurà la mostra de glosa menorquina al Bar Nou, amb l’actuació dels glosadors Juanjo Orfila, Xavi Triay i Margalida Adrover i el sonador Miquel Camps, membre de Soca de Mots.

A les 12 hores, l’esdeveniment es traslladarà al Bar Infanta amb una mostra de cant valencià d’estil a càrrec de Josemi (versaor), Trini i Apa (cantants), Paco Aguilar (violí) i Rafa Solves (guitarró).

A les 12.45 hores, la glosa mallorquina agafarà el relleu amb l’actuació de Meri Amengual Poblera, Miquel Servera Boireta, Miquel Àngel Adrover Campaner i Alicia Olivares, del grup Glosadors de Mallorca, que donaran bona compta d’aquest art a Es Llonguet.

La darrera actuació de la sessió matinal serà a les 13.30 hores a la Bodega Victòria amb l’actuació dels glosadors catalans Berta Llos, Gemma Balaguer Fardatxa, Alexandre Nebot i del també acordionista Yago Calbet, membres de Cor de Carxofa.

Mostra

El Festival de Glosa i Cant Improvisat continuarà el capvespre, a les 18.30 hores, amb una mostra d’aquest art a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme, que comptarà amb els mateixos cantadors i sonadors que hagin actuat durant la improvisació a les tavernes del matí, excepte el grup menorquí, que estarà integrat pels glosadors Sergio Vinent, Joan Pons i Annabel Villalonga i el sonador Carlos Guillén.

El apunte

Una vintena de participants en el Taller de Glosa

Una vintena de persones assisteixen al Taller de Glosa que, des del passat dia 6 de febrer i amb una duració de tres mesos, es celebra a la Sala de Convencions des Mercadal amb l’organització de Soca de Mots i la col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal. Els glosadors que imparteixen les classes són Miquel Truyol, Vicenç Marí, Annabel Villalonga i Zès Coll.

«El perfil dels assistents és molt variat i ampli, amb gent jove i jubilats, i bastants dones el que està molt bé, perquè hi ha més glosadors que glosadores», afirma Annabel Villalonga, presidenta de Soca de Mots.