L'espectacle es farà al poblat talaiòtic de Montefí | R.E.

TW
1

L'Agència Menorca Talaiòtica i l'empresa IluminaM presenten "Entre el cel i la mar", un espectacle audiovisual que recorre la història de la cultura talaiòtica fins als nostres dies.

L'espectacle es realitzarà al poblat de Montefí, a Ciutadella, el dissabte 15 d'abril, i constarà de dues projeccions gratuïtes, previstes a les 21 hores i a les 21:45 hores. Es tracta d'una odissea per la civilització prehistòrica excepcional que es va desenvolupar a l'illa Menorca, atrapada entre el cel i la mar, i que va marcar per sempre el paisatge de l'illa amb les seves construccions monumentals.

El videomapping il·lustra la vigorosa relació que mantenien els talaiòtics amb el celatge, a través dels patrons d'orientació únics que mostren les navetes funeràries i les taules, singularitzant els talaiòtics respecte a altres cultures contemporànies de característiques similars. L'espectacle recorrerà des de mitjans de l'edat del bronze fins a l'ocupació romana de l'illa en el 123 aC, acabant amb l'explicació del llegat històric que perviu actualment.

El poblat de Montefí, assentament del segle X aC que es va emprar fins a l'època romana, és el lloc perfecte per realitzar aquest espectacle, en el seu moment de màxima esplendor era un dels poblats més grans de l'entorn proper al port de Ciutadella. A més, el videomapping compta amb una banda sonora composta especialment per a l'ocasió pel compositor menorquí David Prats.

Les projeccions són gratuïtes i dirigides a un públic de totes les edats. Es recomana deixar el cotxe a l'aparcament del mateix jaciment i seguir el recorregut marcat fins arribar al talaiot nord de Montefí, on es faran les dues sessions. L'itinerari fins a arribar al talaiot nord estarà il·luminat per facilitar el recorregut a peu. Amb aquesta iniciativa, es busca donar a conèixer la cultura talaiòtica de l'illa i fomentar el turisme cultural a la regió.